Za razvoj ruralne infrastrukture AP Vojvodina obezbedila 28 miliona dinara

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Konkurs za unapređenje i razvoj ruralne infrastrukture i usluga na teritoriji AP Vojvodine u 2021. godini raspisan je od strane Pokrajinskog sekreterijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo. Za ove namene obezbeđeno je 28 miliona dinara.

Cilj Konkursa je povećanje društvene i ekonomske vitalnosti ruralnih područja, kroz doprinos razvoju turističkih potencijala.

Za realizaciju Konkursa za unapređenje i razvoj ruralne infrastrukture i usluga na teritoriji AP Vojvodine u 2021. godini predviđeno je ukupno 28.000.000,00 dinara, a bespovratna sredstva za podršku investicija po konkursu utvrđuju se u iznosu do 100% od ukupno prihvatljivih troškova investicije.

Prilikom obračuna, uzima se vrednost investicije bez poreza na dodatu vrednost (PDV).

Maksimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi ne može da bude veći od 2.500.000,00 dinara, dok minimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi iznosi 500.000,00 dinara.

Bespovratna sredstva koja se dodeljuju po ovom Konkursu namenjena su za:

– Izradu projektne dokumentacije ili ažuriranje postojeće projektno-tehničke dokumentacije od značaja za unapređenje turističke ponude lokalne samouprave kao i prodaje poljoprivrednih proizvoda
– Izradu projekata turističke signalizacije koja obuhvata i signalizaciju poljoprivrednih gazdinstava koja se bave prodajom poljoprivrednih proizvoda sa kućnog praga kao i ažuriranje postojeće
– Postavljanje nove i/ili obnavljanje postojeće turističke signalizacije koja obuhvata i signalizaciju poljoprivrednih gazdinstava koja se bave prodajom poljoprivrednih proizvoda sa kućnog praga

Pravo učešća na Konkursu imaju lokalne samouprave sa teritorije Autonomne pokrajine Vojvodine. Lokalne samouprave koje imaju status grada (Novi Sad, Subotica, Zrenjanin, Pančevo, Vršac, Sremska Mitrovica, Kikinda, Sombor) imaju pravo da konkurišu za naseljena mesta koja se ne nalaze u sedištu grada.

Konkurs je otvoren do 15. novembra 2021. godine.

Prijave s potrebnom dokumentacijom dostaviti poštom na adresu: Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Bulevar Mihajla Pupina 16, 21000 Novi Sad, s naznakom “KONKURS ZA UNAPREĐENjE I RAZVOJ RURALNE INFRASTRUKTURE I USLUGA NA TERITORIJI AP VOJVODINE U 2021. GODINI” ili dostaviti lično u Pisarnici pokrajinskih organa uprave, u zgradi Pokrajinske vlade, svakog radnog dana od 9 do 14 časova.

Dodatne informacije možete dobiti putem telefona: 021/487-43-79, od 13 do 15 časova.

Tekst Konkursa pronađite OVDE.

Obrazac prijave preuzmite OVDE. 

Pravilnik preuzmite OVDE.

Agroinfo.rs/agrotv.net

Za razvoj ruralne infrastrukture AP Vojvodina obezbedila 28 miliona dinara

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Svi zainteresovani poljoprivredni proizvođači mogu podneti prijave za podsticaje na portalu ePodsticaji

Opština Arilje raspisala je Konkurs za dodelu podsticajnih sredstava za nabavku nove poljoprivredne opreme, mehanizacije i stočnog fonda u 2022. godini.

Konferencija o digitalnoj pismenosti i samozapošljavanju žena u ruralnim sredinama „Selo na klik“ biće održana 5. maja 2022. godine u Privrednoj komori Srbije sa početkom u 10 časova i okupiće oko 100 predstavnika ženskih udruženja iz cele Srbije.

Poljoprivrednicima iz Vojvodine uručeno je 134 ugovora o bespovratnim sredstvima za sufinansiranje nabavke konstrukcija i opreme za biljnu proizvodnju u zaštićenom prostoru.

Pokrajinski sekreterijat za poljoprivredu dodelio je 60 ugovora za sufinansirеnjе nabavkе oprеmе za zaštitu od grada u voćnjacima i vinogradima u AP Vojvodini, na površini od 140 hеktara ukupne vrednosti 53,8 miliona dinara.

Istraživačko-razvojni institut za informacione tehnologije biosistema “Biosens” iz Novog Sada pokrenuo je projekat Digitalno selo, prvo digitalno selo u Srbiji u saradnji sa kompanijama Delta i “Mokrin haus”.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета