Za tri nedelje ispaljeno protivgradnih raketa koliko i za celu 2015. godinu

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Za samo 21 dan ispaljeno je skoro 4.000 protivgradnih raketa na području naše zemlje. Ministarstvo poljoprivrede je uveliko u procesu automatizacije svih radarskih centara

Srpske zasade sve češće pogađaju vremenske nepogode, pa je grad u poslednjih nekoliko nedelja bio česta pojava. Jedan od načina zaštite su protivgradne rakete kojih je u poslednjih 21 dan ispaljeno čak 3.914. Ovaj broj raketa je, poređenja radi, ispaljen na nivou cele 2015. godine.

Novouspostavljeni automatizovani sistemi postižu neverovatne rezultate što se ogleda u broju korišćenih raketa za tako kratak period, a na svim lansirnim stanicama se trenutno nalazi u potpunosti spremno za upotrebu 13.490 protivgradnih raketa koje su predviđene sa predstojeće nepogode.

Ministarstvo poljoprivrede je uveliko u procesu automatizacije svih radarskih centara i lansirnih stanica. Za dve godine automatizovani su RC Valjevo, RC Fruška Gora, RC Bukulja i jedan deo njenih lansirnih stanica, a novim sistemima će uskoro biti opremljeni RC Bajša i RC Samoš.

Osim toga što su sistemi unapređeni pa se sada može reagovati pravovremeno, iz Ministarstva naglašavaju da ove situacije pokazuju koliko je važno da prouizvođači osiguravaju svoje zasade.

Agroinfo.rs

Za tri nedelje ispaljeno protivgradnih raketa koliko i za celu 2015. godinu

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Gde i kako nastaje padavina za koju kažemo da je nepogoda jer nanosi velike štete poljoprivredi?

U sredu popodne olujno nevreme praćeno jakom kišom i gradom zahvatilo je delove opštine Topola kada je zasadima naneta velika šteta.

Pokrajinski sekreterijat za poljoprivredu dodelio je 60 ugovora za sufinansirеnjе nabavkе oprеmе za zaštitu od grada u voćnjacima i vinogradima u AP Vojvodini, na površini od 140 hеktara ukupne vrednosti 53,8 miliona dinara.

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je Konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje investicija u nabavku opreme za zaštitu od vremenskih nepogoda i elemenata potrebnih za podizanje proizvodnih zasada voćaka, vinove loze i hmelja u 2022. godini u iznosu od 100 miliona dinara bespovratno.

U Svečanoj sali grada Leskovca juče je uručen ugovor Udruženju „Strelci protivgradne zaštite – Kukavica“ o finansiranju, vredan pet i po miliona dinara.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета