Za žensko preduzetništvo u Vojvodini 13 miliona dinara

Vojvođanskim preduzetnicama juče su svečano uručeni ugovori po Konkursu za dodelu bespovratnih sredstava za subvencionisanje troškova nabavke mašina ili opreme, računarske opreme, softvera ili usluge u cilju inoviranja i digitalizovanja procesa proizvodnje i operacija u domenu marketinga i trgovine u 2021. godini, saopšteno je iz Pokrajinske vlade.

Nakon usvojenog rebalansa budžeta u septembru tekuće godine, Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam objavio je nove javne konkurse, između ostalog i u oblasti ženskog preduzetništva. Njime su dodeljena sredstva u cilju povećanja konkurentnosti, odnosno ukupnog razvoja preduzetništva, dok je sam konkurs osnov za dobijanje de minimis državne pomoći.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević istakao je da je konkurs za žensko preduzetništvo veoma važan, s obzirom na to da statistički podaci pokazuju da još nije dostignuto 50 odsto udela žena u vlasničkoj strukturi privrednih društava. On je naveo da je republički prosek oko 30 odsto, a pokrajinski još manji, te da je stoga veoma važna podrška preduzetnicama i da se prilikom odabira kandidatkinja vodilo računa i o tome koliko žena zapošljavaju.

Zahvalivši preduzetnicama koje su učestvovale na konkursu, Ivanišević je naglasio da je to odličan primer Srbije 21. veka, koji podrazumeva rad, disciplinu, rezultate, požrtvovanje i zapošljavanje novih ljudi.

Sekretarijat je na osnovu konkursa za žensko preduzetništvo plasirao ukupno 13,1 milion dinara po principu refundacije, od toga 10,7 miliona za kapitalne subvencije i 2,4 miliona dinara za tekuće subvencije, za ukupno 71 korisnika sredstava. Pravo učešća na konkursu imala su privredna društva i preduzetnice sa sedištem ili registrovanom poslovnom jedinicom na teritoriji AP Vojvodine, evidentirani u Agenciji za privredne registre najkasnije do 30. decembra 2019. godine, odnosno imaju aktivan status kao mikro ili mala pravna lica.

Agroinfo.rs/agrosmart.net

Za žensko preduzetništvo u Vojvodini 13 miliona dinara

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je Konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje investicija u nabavku opreme za zaštitu od vremenskih nepogoda i elemenata potrebnih za podizanje proizvodnih zasada voćaka, vinove loze i hmelja u 2022. godini u iznosu od 100 miliona dinara bespovratno.

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu raspisao je konkurs koji će biti otvoren do 18. februara, a odnosi se na dodelu sredstava za sufinansiranje nabavke konstrukcija i opreme za biljnu proizvodnju u zaštićenom prostoru.

U okviru IPARD programa za nabavku novih traktora snage do 100 kW Uprava za agrarna plaćanja će raspisati javni poziv za dodelu ovih sredstava od 7. februara do 31. marta.

Vlada Republike Srbije je u cilju podsticanja ekološki prihvatljivog vida transporta usvojila novu uredbu o subvencionisanju kupovine novih vozila na električni i hibridni pogon. U nastaavku teksta se informišite o iznosima subvencija.

U godini na izmaku, budžet za poljoprivredu AP Vojvodine iznosio je blizu 7 milijardi dinara, dok će za narednu 2022. godinu biti uvećan, te iznositi 8.369.906.166 dinara.

Prva edukativna agrarna konferencija “Poljoprivrednik nove generacije“, održana je u utorak 21. decembra, a organizator je Zavičajno društvo “Fruškogorje“ uz podršku resornog sekretarijata.

  • Најновије
  • Најчитаније

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета