Za žensko preduzetništvo u Vojvodini 13 miliona dinara

Vojvođanskim preduzetnicama juče su svečano uručeni ugovori po Konkursu za dodelu bespovratnih sredstava za subvencionisanje troškova nabavke mašina ili opreme, računarske opreme, softvera ili usluge u cilju inoviranja i digitalizovanja procesa proizvodnje i operacija u domenu marketinga i trgovine u 2021. godini, saopšteno je iz Pokrajinske vlade.

Nakon usvojenog rebalansa budžeta u septembru tekuće godine, Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam objavio je nove javne konkurse, između ostalog i u oblasti ženskog preduzetništva. Njime su dodeljena sredstva u cilju povećanja konkurentnosti, odnosno ukupnog razvoja preduzetništva, dok je sam konkurs osnov za dobijanje de minimis državne pomoći.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević istakao je da je konkurs za žensko preduzetništvo veoma važan, s obzirom na to da statistički podaci pokazuju da još nije dostignuto 50 odsto udela žena u vlasničkoj strukturi privrednih društava. On je naveo da je republički prosek oko 30 odsto, a pokrajinski još manji, te da je stoga veoma važna podrška preduzetnicama i da se prilikom odabira kandidatkinja vodilo računa i o tome koliko žena zapošljavaju.

Zahvalivši preduzetnicama koje su učestvovale na konkursu, Ivanišević je naglasio da je to odličan primer Srbije 21. veka, koji podrazumeva rad, disciplinu, rezultate, požrtvovanje i zapošljavanje novih ljudi.

Sekretarijat je na osnovu konkursa za žensko preduzetništvo plasirao ukupno 13,1 milion dinara po principu refundacije, od toga 10,7 miliona za kapitalne subvencije i 2,4 miliona dinara za tekuće subvencije, za ukupno 71 korisnika sredstava. Pravo učešća na konkursu imala su privredna društva i preduzetnice sa sedištem ili registrovanom poslovnom jedinicom na teritoriji AP Vojvodine, evidentirani u Agenciji za privredne registre najkasnije do 30. decembra 2019. godine, odnosno imaju aktivan status kao mikro ili mala pravna lica.

Agroinfo.rs/agrosmart.net

Za žensko preduzetništvo u Vojvodini 13 miliona dinara

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Budžet za 2024. godinu je usvojila Vlada, a na osnovu njega se jasno vidi da država baš ne mari za poljoprivrednike.

Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković, šef Kabineta predsednika Nenad Dolovac sastali su se danas sa predstavnicima poljoprivrednih udruženja, kako bi razgovarali o problemima koji i dalje tište poljoprivrednike, saopštilo je Udruženje za zaštitu poljoprivrednika Asocijacija 2022.

Uputstvo za podnošenje zahteva za subvencije, kao i tekst javnog poziva mogu se naći na sajtu Uprave za agrarna plaćanja

Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković najavila je u Skupštini Srbije da 24. aprila počinje isplata subvencija po hektaru.

Opština Nova Crnja za potrebe subvencionisanja poljoprivrede je obezbedila 3 miliona dinara, dok će najviše sredstava (1,6 miliona dinara) biti izdvojeno za ratarstvo, dok je za voćarstvo i vinogradarstvo, povrtarstvo i cvećarstvo izdvojeno million dinara. Za unapređenje pčelarstva predviđeno je 400 hiljada dinara.

Poljoprivrednicima iz Vojvodine uručeno je 134 ugovora o bespovratnim sredstvima za sufinansiranje nabavke konstrukcija i opreme za biljnu proizvodnju u zaštićenom prostoru.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета