Najskuplje GROŽĐE Ruby Roman KOŠTA 10.000 DOLARA

Foto:Youtube/Printscreen

Foto:Youtube/Printscreen

Grožđe za koje se kaže da je toliko ukusno da će vas jednim zalogajem odvesti do vrata raja. Može se reći da konzumiranje ovog grožđa može biti iskustvo za ceo život.

Japanci ovo grožđe zovu „Ruby Roman“ jer je lepo kao rubin i osećate se kao rimski car nakon što pojedete grozd. Grožđe crvene boje je po veličini slično lopticama za ping pong. Svaka od ovih „loptica“ puna je ukusnih sokova koji vam puknu u ustima kada zagrizete. Svako pojedinačno zrnce može težiti čak 20 grama.
Osim što je tako sočno, ovo grožđe takođe ima visok sadržaj šećera i nisku kiselost. Nešto poput šećerne bombone sa pomalo kiselkastim ukusom, ali umesto da bude tvrdo, meko je i sočno.

Ko kupuje ovo grožđe?

Očigledno, neki bogati pojedinci iz Hiakurakusa kupili su ovo grožđe po rekordno visokoj ceni 2019. Za oko kilogram su platili 10.000 dolara što znači da jedan grozd košta oko 470 dolara. Za ovaj iznos možete kupiti zlatni prsten od osamnaest karata sa dijamantima i rubinom ili ih možete zamoliti da vas nahrane ovim grožđem dok igrate ulogu cara.

Odakle ovo skupoceno grožđe potiče?

Potiče iz japanske prefekture Išikava, a predstavljeno je 2008. godine kao vrhunsko voće. Preduzeća ga daju kao promotivni poklon, pa je zbog toga veoma traženo. Uz to, uzgajivači u svakom trenutku prodaju samo određenu količinu, kako bi zadržali ekskluzivnost, potražnju i cenu.

Agroinfo.rs/luxlife.rs

Najskuplje GROŽĐE Ruby Roman KOŠTA 10.000 DOLARA

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Ako imate dobro zemljište, malo prostora i niste lenji, uzgajanje grožđa nije težak poduhvat!

Pri kraju je berba grožđa u kolubarskom kraju, jednom od najstarijih na vinskoj mapi Srbije, a procene poljoprivrednih stručnjaka govore da će prinos biti upola manji nego lane.

Svi zainteresovani poljoprivredni proizvođači mogu podneti prijave za podsticaje na portalu ePodsticaji

Nećete pogrešiti koju god vrstu grožđa da izaberete, jer svako obiluje vitaminima i folnom kiselinom.

Danas je sve više žena u svetskom ali u i srpskom vinogradarstvu. Vinograde i podrume nasleđuju od očeva i dedova, ali su se mnoge devojke posle završenog fakulteta vratile na svoja ili nova imanja. Mlade vinogradarke i vinarke ništa ne prepuštaju slučajnosti, imaju novu viziju proizvodnje, plasmana i vinskog stila. U skladu sa trendovima u svetu mnoge prednost daju domaćim sortama grožđa

Ljubitelj ste grožđa, onda je ovo idealan recept za vas jer ga ovako možete jesti cele godine.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета