Najskuplje GROŽĐE Ruby Roman KOŠTA 10.000 DOLARA

Foto:Youtube/Printscreen

Foto:Youtube/Printscreen

Grožđe za koje se kaže da je toliko ukusno da će vas jednim zalogajem odvesti do vrata raja. Može se reći da konzumiranje ovog grožđa može biti iskustvo za ceo život.

Japanci ovo grožđe zovu „Ruby Roman“ jer je lepo kao rubin i osećate se kao rimski car nakon što pojedete grozd. Grožđe crvene boje je po veličini slično lopticama za ping pong. Svaka od ovih „loptica“ puna je ukusnih sokova koji vam puknu u ustima kada zagrizete. Svako pojedinačno zrnce može težiti čak 20 grama.
Osim što je tako sočno, ovo grožđe takođe ima visok sadržaj šećera i nisku kiselost. Nešto poput šećerne bombone sa pomalo kiselkastim ukusom, ali umesto da bude tvrdo, meko je i sočno.

Ko kupuje ovo grožđe?

Očigledno, neki bogati pojedinci iz Hiakurakusa kupili su ovo grožđe po rekordno visokoj ceni 2019. Za oko kilogram su platili 10.000 dolara što znači da jedan grozd košta oko 470 dolara. Za ovaj iznos možete kupiti zlatni prsten od osamnaest karata sa dijamantima i rubinom ili ih možete zamoliti da vas nahrane ovim grožđem dok igrate ulogu cara.

Odakle ovo skupoceno grožđe potiče?

Potiče iz japanske prefekture Išikava, a predstavljeno je 2008. godine kao vrhunsko voće. Preduzeća ga daju kao promotivni poklon, pa je zbog toga veoma traženo. Uz to, uzgajivači u svakom trenutku prodaju samo određenu količinu, kako bi zadržali ekskluzivnost, potražnju i cenu.

Agroinfo.rs/luxlife.rs

Najskuplje GROŽĐE Ruby Roman KOŠTA 10.000 DOLARA

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Ljubitelj ste grožđa, onda je ovo idealan recept za vas jer ga ovako možete jesti cele godine.

Vinaru Pijeru Eskudiju bi solarni paneli trebalo da pomognu da sačuva svoj vinograd na jugozapadu Francuske od klimatskih promena pošto su mraz i toplotni udari prošle godine uništili prinose grožđa.

Iako je ova godina bila vrlo problematična kada su u pitanju vremenski uslovi, suše nisu nanele velike probleme vinovoj lozi.

Sezona grožđa traje, a mnogi vole da se osveže baš ovom vrstom voća tokom toplih letnjih dana. Međutim, da li ste ikada razmišljali da li je crno grožđe podjednako zdravo kao i belo?

S obzirom da se radi o jednoj od najrasprostranjenijih voćaka na svetu, da li ste se ikad zapitali zašto ne postoji sladoled sa ukusom grožđa?

Kivi se do skoro smatrao skupim i egzotičnim voćem, ali sada je vrlo popularan među domaćicama.

  • Најновије
  • Најчитаније

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета