Za razliku od šljive i maline, jabuka značajno kuburi sa cenom

Foto: Unsplash

Foto: Unsplash

Iako je ova godina po mnogo čemu bila nepovoljna, neke voćarske kulture poput maline i šljive su ostvarile značajno dobre cene iako ih nije bilo u količinama na koje se naviklo. Sa druge strane, pored dobrog roda jabuke, cena nije bila zadovoljavajuća.

O ovome svedoče brojni uzgajivači, a jedan od njih je i Aleksandar Glišić iz sela Šume kod Topole.

Kako prenosi agrosmart.net, Glišić će ovu sezonu pamtiti po izuzetno niskoj ceni koja je jedva pokrila troškove proizvodnje.

I pored toga, on će ostati veran ovom voću, ali objašnjava da će, ako i naredne godine bude ista situacija, te cena svežih plodova ne bude odgovarajuća, biti prinuđen da poseče na hiljade stabala jabuke.

Agroinfo.rs

Za razliku od šljive i maline, jabuka značajno kuburi sa cenom

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Tržnica u centru Kaira, a na njoj ponuda - malina iz Arilja, borovnica iz Šapca, šljiva iz Osečine ili jabuka iz Topole.

Jedna od prvih delatnosti kojom je čovek počeo da se bavi je poljoprivredna proizvodnja.

Ova priča je zasnovana na izjavama onih kojima se ovo dogodilo i obistinilo. Neko će odmah reći, ma to je bez veze. Možda, ali tako je bilo. Ovako ide.

Sve više odustajanja od bavljenja poljoprivredom, što zbog neisplativosti skoro pa nikakve državne pomoći tako i zbog zagađenosti čitave atmosfera. Tako je i ova porodica odustala od svog prelepog voćnjaka, 500 kom. stabala Jabuke završavaju ,više nije moguće da OPSTANEMO

Posle Dubaija, Kaira, Tel Aviva, Ho Ši Mina i Tokija, Nacionalni institut za kafu Angole predstavio je srpskim privrednicima proces proizvodnje angolske kafe

Zasad jabuka podigao je otac mladog voćara iz sela Blaznava kod Topole Vladimira Pantelića, a on je ostao na selu i nastavio tu proizvodnju. Savremeni zasadi uz primenu navodnjavanja i pokriveni protivgradnom mrežom doneli su Panteliću i više nego dobar prinos ove godine, ali ulaganja su bila jako velika.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета