MEIKLEOUR BEECH HEDGES: Najveća živa ograda na svetu

Foto:Printscreen

Foto:Printscreen

Meikleour Beech Hedges drži svetski rekord kao najviša i najduža živa ograda na svetu.

Ova živa ograda nosi krunu “najveće svetske” još od 1966. godine. Kao i bilo koji drugi svetski rekord, ona je ozbiljan posao koji privlači turiste i samim time doprinosi ekonomiji. Svakih 10 godina se šiša i ponovo meri, a taj posao obavljaju četiri čoveka tokom šest nedelja.

Živu ogradu su posadili Jean Mercer i njen suprug Robert Murray Nairne u jesen 1745. godine. U Ginisovu knjigu rekorda je upisana kao najviša i najduža živa ograda na svetu, visoka 30 i dugačka 530 metara.

Agroinfo.rs

MEIKLEOUR BEECH HEDGES: Najveća živa ograda na svetu

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Bez obzira da li se radi o listopadnom drveću ili zimzelenom lišćarskom i četinarskom drveću: svaka živa ograda treba negu

Odabir vrste grma ili drveta za formiranje žive ograde u dvorištu zavisi pre svega od zahteva koji su u pogledu osobina žive ograde postvljeni

Zimzeleni žbun u osnovi tamno-zelenih listova koji na proleće izlaze jarko crveni sa belim obodom. Kasnije listovi postaju šareni sa belim i roze šarama na tamno zelenoj podlozi.

U pitanju je žbun, odnosno živa ograda.Idealna je za vikendaše koji žele da od svojih parcela naprave prave male zelene oaze i da svom kutku daju lični pečat.

Ako vam je potrebna vizuelna i fizička ograda kroz koju ni životinja ne može proći, pravi izbor je pirakanta ili Vatreni trn

Шимшир (Буxус сп.) своју популарност дугује традицији и вишеструким могућностима примјене у хортикултури. Зимзелени жбун ситног листа и јако спорог раста. Дуговјечна биљка и не много захтјевна за одржавање. Сам облик листа и густина дају му могућност великог спектра орезивања самим тим и облика.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета