Svi bacamo pokvareno mleko, a nismo ni svesni koliko je korisno

Foto:unsplash.com

Foto:unsplash.com

Saznajte kako ga pametno iskoristiti

Pažljivo pogledajte boju pokvarenog mleka, ako je normalne boje, belo – još može da se koristi. Ako je promenilo boju, bacite ga.

Počnimo sa predlozima:

Kalcijum u mleku može pomoći biljkama da brže rastu i štititi ih od truljenja.

Ako ste se pitali kojim vrstama biljaka najviše prija prihrana iz mleka, to su engleski bršljan, begonija i afrička ljubičica. Dobar je izbor za zaštitu povrća, poput tikvica i paradajza, posebno ako ga gajite u bašti.

Međutim ovo nije sve.

Mlečna kiselina je savršen način da pripremite odrezak ili biftek. Biftek pre termičke obrade može da odstoji u pokvarenom mleku.

Od pokvarenog mleka uvek možete da dobijete kajmak, a recepata je mnogo.

Mleko koje više nije za upotrebu u ishrani možete i koristiti kao kremu za lice. Izmasirajte svoje lice pokvarenim mlekom, pa onda to isperite vodom. Rezultate ćete videti jako brzo.

Agroinfo.rs/unaworld

Svi bacamo pokvareno mleko, a nismo ni svesni koliko je korisno

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

U uslovima globalnog zagrevanja nameće se kao neophodno da se o mikroklimatskim uslovima u stajama za muzne krave povede računa, posebno kada se grade novi objekti a i kada se vrše adaptacije postojećih.

Profesor Erik Milston je otkrio neverovatne činjenice o tome ko finansira razne evropske studije

Poslednja dva meseca niko ne želi da kupi mleko. Ako država nešto ne uradi u dogledno vreme, moraćemo da zatvorimo

Proizvođači mleka iz Srbije protestovali su ispred Ministarstva poljoprivrede u Nemanjinoj ulici u Beogradu zbog niske otkupne cene mleka. Oni su, kao znak protesta, prosuli uvozno mleko niz Nemanjinu ulicu.

Stočari Mačvanskog okruga najavili su ponovo proteste jer, kako tvrde, neke mlekare su već najavile smanjenje otkupne cene mleka za pet do šest dinara, pa čak i odlaganje isplate prilikom otkupa.

Kako bi izbegle prskanje ulja većina domaćica poklapa meso prilikom prženja što utiče na teksturu posebno ukoliko pripremate stek.

  • Најновије
  • Најчитаније

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета