ZARADA JE U FINALNOM PROIZVODU - GLAS SELA

Foto: Glas javnosti

Foto: Glas javnosti

Centralna tema emisije 2. Avgusta 2020. ukazuje na neuporedivu isplativost finalnog proizvoda u odnosu na prodaju sirovina. Upoznajte našeg sagovornika Aleksandra Vučkovića suvlasnika kompanije Happy Honey čiji su medovi sa raznim prirodnim dodacima srpskog voća poput maline, kajsije i šljive osvojili tržište Amerike.

- Videćete kako padadajz od njive odnosno plastenika u Velikom Selu za desetak minuta stiže na pijacu.

- Iako ih nije prijatno nositi, saznajte zašto su vam potrebne maske kada uđete na otvorene pijace?  U emisiji " Glas Sela" ugostili smo Jelenu Nikolić iz JKP " Gradske pijace" koja nam je otkrila koje su sve zaštitne mere preduzete, a kojih građani treba da se pridržavaju kako bismo se na pijacama zaštitili od virusa COVID 19. 

- Poslušajte glas voćara  iz Zaklopače, sela koje se nalazi na teritoriji opštine Grocka, pitali smo  ih gde je imovina njihove zadruge  i zašto danas na tržištu ne nastupaju ujedinjeni? 
Ove godine rod kajsije je  30 odsto manji od očekivanog. Kako zarađuju voćari iz Zaklopače?

- Upoznaćete neustrašivu sedamdesetogodišnju poljoprivrednicu  koju smo upoznali dok je vozila traktor.

- Nakon užasnog grada koji je zadesio Ivanjica i Arilje, malinari u strahu za naredni rod. Otvorena pitanja o osiguranju.

- Emisija " Glas sela" postoji da bismo zajedničkim snagama povećali rod i po kvalitetu i kvantitetu bili bolji poljoprivrednici  i više zaradjivali od ovog, plemenitog zanimanja.

-  Ukoliko Vi imate neke primedbe, želje ili sugestije ne ustručavajte se da nam pišete ili pozovite nas. Kontakt naše redakcije je 060/ 301-90-72. Pratite nas i  sledeće nedelje od 18 časova na istom mestu.  

 

 

Izvor: Glas Javnosti / Glas Sela

 

 

ZARADA JE U FINALNOM PROIZVODU - GLAS SELA

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Poljoprivrednike u Srbiji najviše muče višak mleka i mlečnih proizvoda na zalihama, kao i pad cene pšenice koji je došao iz Evrope, izjavila je ministarka poljoprivrede napominjući da su dogovorene mere usmerene na prevazilaženje tih problema

Poljoprivrednici u Srbiji će sledeće nedelje izaći na protest upozorenja, blokadom puteva na više mesta, ako država ne ponudi rešenja za probleme sa viškovima mleka i žitarica, izjavio je danas predsednik Udruženja odgajivača goveda u centralnoj Srbiji Milija Palamarević.

Snažan pad cena prirodnog gasa u Evropi omogućava najvećim proizvođačima đubriva da nastave proizvodnju uz znatno niže troškove.

Ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković sastala se sa ambasadorkom NR Kine u Republici Srbiji Čen Bo sa kojom je razgovarala o mogućnostima za dalje unapređenje saradnje u oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije, posebno u trgovini poljoprivredno-prehrambenim proizvodima.

Nestašice mleka u radnjama više nema, problem je rešen uvozom. Međutim, problem u mlečnom govedarstvu i dalje postoji, a poljoprivrednici polako gase svoje farme.

Opština Arilje raspisala je Konkurs za dodelu podsticajnih sredstava za nabavku nove poljoprivredne opreme, mehanizacije i stočnog fonda u 2022. godini.

  • Најновије
  • Најчитаније

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета