ZARADA JE U FINALNOM PROIZVODU - GLAS SELA

Foto: Glas javnosti

Foto: Glas javnosti

Centralna tema emisije 2. Avgusta 2020. ukazuje na neuporedivu isplativost finalnog proizvoda u odnosu na prodaju sirovina. Upoznajte našeg sagovornika Aleksandra Vučkovića suvlasnika kompanije Happy Honey čiji su medovi sa raznim prirodnim dodacima srpskog voća poput maline, kajsije i šljive osvojili tržište Amerike.

- Videćete kako padadajz od njive odnosno plastenika u Velikom Selu za desetak minuta stiže na pijacu.

- Iako ih nije prijatno nositi, saznajte zašto su vam potrebne maske kada uđete na otvorene pijace?  U emisiji " Glas Sela" ugostili smo Jelenu Nikolić iz JKP " Gradske pijace" koja nam je otkrila koje su sve zaštitne mere preduzete, a kojih građani treba da se pridržavaju kako bismo se na pijacama zaštitili od virusa COVID 19. 

- Poslušajte glas voćara  iz Zaklopače, sela koje se nalazi na teritoriji opštine Grocka, pitali smo  ih gde je imovina njihove zadruge  i zašto danas na tržištu ne nastupaju ujedinjeni? 
Ove godine rod kajsije je  30 odsto manji od očekivanog. Kako zarađuju voćari iz Zaklopače?

- Upoznaćete neustrašivu sedamdesetogodišnju poljoprivrednicu  koju smo upoznali dok je vozila traktor.

- Nakon užasnog grada koji je zadesio Ivanjica i Arilje, malinari u strahu za naredni rod. Otvorena pitanja o osiguranju.

- Emisija " Glas sela" postoji da bismo zajedničkim snagama povećali rod i po kvalitetu i kvantitetu bili bolji poljoprivrednici  i više zaradjivali od ovog, plemenitog zanimanja.

-  Ukoliko Vi imate neke primedbe, želje ili sugestije ne ustručavajte se da nam pišete ili pozovite nas. Kontakt naše redakcije je 060/ 301-90-72. Pratite nas i  sledeće nedelje od 18 časova na istom mestu.  

 

 

Izvor: Glas Javnosti / Glas Sela

 

 

ZARADA JE U FINALNOM PROIZVODU - GLAS SELA

Komentari

Store desvenlafaxine at room temperature between 68 F to 77 F 20 C to 25 C how does propecia work Place skin side up in an oiled baking tray and season

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Jedna od prvih delatnosti kojom je čovek počeo da se bavi je poljoprivredna proizvodnja.

Jesenja setva pšenice u Srbi se bliži kraju, zasejano je manje parcela nego prošle godine, zemljište je nedovoljno nađubreno, seme je korišćeno sa "tavana", a ne deklarisano, pa se dogodine ne može očekivati dobar rod, rekli su danas poljoprivrednici

Sredstva predviđena za poljoprivredu u budžetu za sledeću godinu dovoljna su za sva predviđena direktna davanja u okviru podsticaja u poljoprivredi, izjavila je danas državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede Milica Đurđević.

Otopljavanje pogoduje poljoprivrednim štetočinama, jer mogu da ubrzaju razmnožavanje, prežive zimu i migriraju dalje ka severu. Priča o širenju insekata i drugih štetnih vrsta tek će da dobije na značaju, ocenila je naučnica Sandra Krengel-Horni.

Od uvođenja elektronskog sistema i početka primene zakona u januaru 2019. godne, broj legalno angažovanih sezonskih radnika povećan je više od 20 puta

Poljoprivrednike u Srbiji najviše muče višak mleka i mlečnih proizvoda na zalihama, kao i pad cene pšenice koji je došao iz Evrope, izjavila je ministarka poljoprivrede napominjući da su dogovorene mere usmerene na prevazilaženje tih problema

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета