AMINALON smanjuje nervnu napetost i otklanja simptome stresa

Foto:Agroinfo

Foto:Agroinfo

Mozak je najveće blago koje čovek ima, mozak je centar ljudskog bića, inteligencije, ličnosti, ljudske prirode, uma i duše.

Funkcioniše tako što putem elektrohemijskih impulsa prenosi informacije između neurona (ili drugih ćelija ili receptora). Prenos informacija odvija se preko sinapsa (veza između nervnih ćelija).

Razmenjuju se i neurotransmiteri – hemijske supstance (u mozgu ih je dosad otkriveno oko 50) odgovorne za aktiviranje ili zaustavljanje dejstva druge ćelije. Oni nose svaku čovekovu misao i osećanje, oni su osnov inteligencije, memorije, kreativnosti i raspoloženja.

Gama-aminobuterna kiselina ili GABA klasifikovana je kao neurotransmiter u centralnom nervnom sistemu, tj. kao supstanca koja prenosi nervne impulse od jedne nervne ćelije do druge ili do ćelije drugog tkiva. Neophodna je za normalno funkcionisanje nervnog sistema. Pozitivan efekat gama-aminobuterne kiseline nakon moždanog udara dokazan je brojnim kliničkim studijama. Nakon što je gama-aminobuterna kiselina nađena u mozgu, počeo je razvoj preparata na bazi ove amino–kiseline. Prvi lek čija je aktivna supstanca bila GABA pojavio se na tržištu krajem šezdesetih godina prošlog veka. To je bio GAMMALON, a nešto kasnije u bivšem SSSR-u razvijen je i pušten u promet AMINALON.

Aminalon je neuroprotektor koji pripada grupi nootropnih lekova – nootropici su lekovi koji imaju direktan aktivirajući efekat na strukturu mozga, poboljšavaju funkciju i pokretljivost neurona, poboljšavaju mentalnu aktivnost, koncentraciju, pamćenje i sposobnost učenja. Aminalon smanjuje nervnu napetost i otklanja simptome stresa.

Aminalon može znatno ublažiti pa čak i otkloniti simptome u slučaju:

– stanja posle moždanog udara i povreda mozga

– cerebrovaskularne bolesti, odnosno vaskularne patologije mozga (aterosklerozu arterija, hipertenziju), koja dovodi do vazospazma mozga i promene cirkulacije krvi u moždanom tkivu

– hronične cerebrovaskularne insuficijencije, odnosno hronično smanjene cirkulacije u mozgu praćene smanjenjem pamćenja, koncentracije i koordinacije pokreta, zatim mentalnim poremećajem, glavoboljom, vrtoglavicom, nesanicom

– depresije

– demencije, uključujući i Alchajmerovu bolest

– stanja praćenih anksioznošću, strahom, povećanom razdražljivošću, emocionalnom labilnošću

– asteničnih stanja izazvanih raznim neuropsihičkim bolestima

– cerebralne paralize

– mentalne zaostalosti u detinjstvu

– alkoholne intoksikacije i hroničnog alkoholizma

– migrene, neuroinfekcije

– obnavljanja fizičkih performansi sportista, povećanja otpornosti na fizički i mentalni stres

– glaukoma otvorenog ugla (radi stabilizacije vizuelne funkcije)

– u urološkoj praksi (kod dece starije od pet godina i kod odraslih s poremećajima mokrenja) za poboljšanje adaptivne funkcije bešike (smanjenje detoksikacione hipoksije).

Dr Slobodan Dostanić

Dr Slobodan Dostanić lečio je veliki broj pacijenata s različitim neurološkim i psihijatrijskim obolenjima. Svakom pacijentu posvetio je veliku pažnju. Trudio se da uđe u suštinu problema i strpljivo slušao o svim tegobama koje pacijent ima, pomagao im da se prisete i najmanjeg simptoma, jer bi to moglo doprineti uspešnijem lečenju. Bio je izvanredan dijagnostičar. Sem farmakoterapije, za lečenje je preporučivao i dodatke ishrani koji bi lečenje mogli učiniti uspešnijim. Među prvima u našoj zemlji uveo je Aminalon kao dodatak u kompleksnoj terapiji različitih obolenja – za održavanje stanja ili ublažavanje simptoma. Njegovom primenom postigao je veliki napredak. Zapazio je da Aminalon znatno smanjuje posledice starenja i stresa, da pomaže prilikom depresije i anksioznosti. Uredno je vodio beleške o svakom pacijentu, njegovoj bolesti, toku i rezultatima lečenja. Velika želja dr Dostanića bila je da svoje zapise, zapažanja i iskustva objavi u knjizi kako bi oni koristili mnogim ljudima koji pate od različitih neuroloških i psihijatrijskih obolenja, ali i pomogli mnogim njegovim mlađim kolegama.

AMINALON smanjuje nervnu napetost i otklanja simptome stresa

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Sibirska ruža, carska biljka, zlatni ili arktički koren, sve su to imena čarobne biljke Rhodiole, o kojoj se još uvek malo govori, a čija je lekovitost poznata vekovima unazad

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета