ДРАГАН ЂИЛАС: Држава се спрема да прода ПКБ за 100 милиона евра! У цену урачунато: Комплетна механизација, канали за наводњавање, фарме, зграде и институт

АМГ д.о.о., Фото: Драган Кадић

АМГ д.о.о., Фото: Драган Кадић

Држава је напокон саопштила почетну цену за продају ПКБ-а, која износи 12,35 милијарди динара, односно око 100 милиона евра, изјавио је шеф одборничке групе „Савез за Србију“ у Скупштини Београда Драган Ђилас.

Купац ће за ту цену добити 17 хиљада хектара земљишта на ободу Београда, целокупну механизацију, канале за наводњавање, фарме, зграде и институт.

„Сточни фонд ПКБ-а процењен је на додатних 17 милиона евра, а купац мора само наредне три године да настави све привредне активности које ПКБ данас обавља,“ наглашава у писаној изјави Драган Ђилас.

Како се наводи, реално је очекивати да ће купац после тога угасити сточни фонд и производњу млека и посветити се искључиво земљорадњи.

Град Београд је 2013. године, када је садашња републичка власт покушала да прода ПКБ, то одбио због стратешке одлуке да се ПКБ развија, а не продаје.

“Тада је процењена вредност била око 200 милиона евра, а као градоначелник сам сматрао да је та цена била бар дупло мања од реалне, што је био и став тадашње градске управе,” наводи се у писаној изјаив Драгана Ђиласа.

Како он истиче, садашња градска власт прихватила је цену готово дупло мању од оне понуђене 2013. године.

„То јасно показује колики је ниво пљачке грађана Београда и Србије под влашћу СНС-а. После Аеродрома „Никола Тесла“ и „Галенике“, ред је дошао и на ПКБ. Власт ће ускоро почети процес продаје „Ласте“, а планира и приватизацију градских комуналних система. Као што сам више пута рекао – после Александра Вучића и СНС-а у Србији камен на камену неће остати,“ наглашава шеф одборничке групе „Савез за Србију“ у Скупштини Београда Драган Ђилас.

 

Агроинфо/ Данас.рс / од 09.08.2018.

ДРАГАН ЂИЛАС: Држава се спрема да прода ПКБ за 100 милиона евра! У цену урачунато: Комплетна механизација, канали за наводњавање, фарме, зграде и институт

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Министарство привреде објавило је тендер за продају имовине Пољопривредног комбината Београд (ПКБ) по почетној цени од 104,5 милиона евра. Рок за достављање понуда је 10. септембар

Председник Србије Александар Вучић посетио је данас фабрику за прераду меса Срем Шид, као пример успешне приватизације из стечаја и фирме којој су захваљујући новом Споразуму о слободној трговини с Турском, отворена врата за тамошње тржиште. Вучић је обишао погоне фабрике заједно са министром пољопривреде Браниславом Недимовићем

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета