Ekonomija


Министарство привреде објавило је тендер за продају имовине Пољопривредног комбината Београд (ПКБ) по почетној цени од 104,5 милиона евра. Рок за достављање понуда је 10. септембар


Вишеструко се враћа у економском смислу, али и оном ширем, општенародном и општедржавном, кроз опстанак и ревитализацију села Србије“, рекао је министар Милан Кркобабић, задужен за регионални развој, приликом посете земљорадничкој задрузи "Блачка Блаце", једној од оних којима су прошле године додељена бесповратна средства Републике Србије намењена задругама.


Држава је напокон саопштила почетну цену за продају ПКБ-а, која износи 12,35 милијарди динара, односно око 100 милиона евра, изјавио је шеф одборничке групе „Савез за Србију“ у Скупштини Београда Драган Ђилас.


Општина Бољевац и ове године наставља стратегију субвенционисања пољопривредних произвођача.


Агроекономски аналитичар Милан Простран оценио је у Новом дану да се климатске промене озбиљно осећају у сектору пољопривреде, јер је пољопривреда "фабрика под ведрим небом". Метеоролог и професор Горан Михајловић каже да су суштинска последица климатских промена интензивније временске прилике.


Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета