INOVATIVNI IZUM KOJI PROVERENO USPEVA: Krave u virtuelno lepšem okruženju daju više mleka

Foto: Unsplash

Foto: Unsplash

Jedan turski farmer došao je na zanimljivu ideju kako da poveća mlečnost kod svojih krava, a eksperiment mu je bio u potpunosti uspešan.

Naime, farmer je svojim kravama stavio VR naočare kako bi imale utisak da su na zelenom pašnjaku. Sve što su videle oko sebe je zelena boja koja je dominirala.

Izet Kocak primenio je ovaj eksperiment nakon istraživanja da su krave srećnije kada gledaju scene koje su im prijatne, prenosi agrosmart.net.

Eksperiment je zaista i uspeo, a turski farmer je objavio da se proizvodnja mleka povećala sa 22 na 27 litara na dnevnom nivou. Za početak, on je ovaj metod isprobao na svoje dve krave i zabeležio upeh.

Agroinfo.rs

INOVATIVNI IZUM KOJI PROVERENO USPEVA: Krave u virtuelno lepšem okruženju daju više mleka

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Bik Veliša, austrijski Simentalac iz Mačve, jedna je od atrakcija ovogodišnjeg 89. međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu.

Cene hrane za životinje, energenata, mineralnih đubriva, zaštitinih sredstava i transporta višestruko su uvećane u protekle dve i po godine, zbog pandemije koronavirusa i krize u Ukrajini, što je uslovilo smanjenu proizvodnju stočarskih proizvoda. Privrednici predlažu da se merama zaustavi pad u stočarskoj proizvodnji, koja kod nas predstavlja veliki potencijal.

Ovo što vam sada pišemo nije niti daleka budućnost, već suvarnost koja se dešava upravo u Srbiji.

Mlečna groznica je oboljenje krava koje se javlja u starosnoj dobi 5-10 godina. Grla koja su ranije imala ovu vrstu oboljenja mogu lakše ponovo da obole.

Šorthorn pripada najstarijim privredno značajnim tovnim rasama koje su nastale u 19. veku, i smatra se da je učestvujući u poboljšanju pojedinih rasa ili u stvaranju novih (šarole, rotbunt, luing i druge) imao najveći uticaj na svetsko tovno govedarstvo.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета