Kadupul cvet koji niko ne prodaje, niko ne kupuje, niko nije uspeo da napravi aranžman od njega

Foto:pixabay.free

Foto:pixabay.free

KIraljica noći, je jedan od najređih cvetova na svetu. To je cvet čiji je život vrlo kratak, jer ova biljka cveta samo jednu noć svake godine.

Cvetanje počinje nakon sumraka.. Kada je cvet Kadupul spreman za cvetanje, bitno je biti na pravom mestu u pravo vreme za snimanje čarobnog trenutka. Nekoliko trenutaka kasnije procvetalog cveta latice menjaju izgled, gotovo kao da biljka želi sakriti tu lepotu od zemaljskih bića pre svitanja zore. I dok se sunce probudi, sve što je ostalo kao dokaz velikog spektakla je izbledeli cvet. To ga čini i najskupljim cvetom na svetu, jer nismo ni sigurni hoće li cvetati ili ne, a čak i ako to učine, oni se suše pre nego što ih možete ubrati. Kadupul je lepi beli cvet poreklom iz Šri Lanke. 

On raste u Meksiku, Venecueli, u toplim delovima Amerike na zapadnoj obali, i u Teksasu. Putnici iz celoga sveta dolaze na ostrvo Šri Lanka da pogledaju ovaj zadivljujući i redak cvet. Botaničari još nisu saznali zašto ovaj cvet brzo umire.

Kadupul cvet koji niko ne prodaje, niko ne kupuje, niko nije uspeo da napravi aranžman od njega

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Ukoliko tražite nove načine kako da ukrase dom, donosimo vam jedan predivan prolećni cvet koji će sigurno privući vašu pažnju.

Chiranthodendron je grčki za „ručno cvetajuće drvo“, a pentadaktilon znači pet prstiju. Postoji dobar razlog za to ime cvetovi ovog tropskog drveta izgledaju poput demonskih ruku.

Za mnoge narode ova biljka je simbol istine i nesebičnosti. U lekovite svrhe se koristi gotovo cela lipa: cvet, list, ali i seme.

Delonix regia može se naći u mnogim zemljama s tropskom ili toplom klimom, gde je posađeno u parkovima i uređenim ulicama.

U hrišćanstvu, ovaj cvet prestavlja simbol Božje ljubavi i beskrajne vere, koja dušu može da odvede na najvišu duhovnu tačku

Divlji duvan, cigansko perije ili svilenica (Asclepias syriaca) je višegodišnja biljka koja raste iz dubokog korena.Kod nas raste uz Dunav i Tisu, uz donji tok Save, najčešće uz reke.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета