Foto:Pixabay

Foto:Pixabay

Кливија је једногодишња биљка, врло захвална за одржавање, која се код нас гаји као собна биљка.

Цвета крајем зиме, у фебруару и марту месецу, има наранџасте и црвене цветове у виду трубица, који су формирани у цвасти, на дугим цветним дршкама. Ова биљка расте у висину од око пола метра.

Младе Кливије се пресађују у већу саксију на пролеће, након цветања. Старије биљке не треба пресађивати, већ је довољно да им се на две године промени површински слој земље у саксији.

Izvor/agropress.org.rs/

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Чак 90% свог времена проводимо у затвореном простору, а лош квалитет ваздуха у њему може да узрокује различите здравствене проблеме у распону од вртоглавице, главобоље преко умора до иритације очију, носа и грла.

едан од највећих паркова ружа налази се у Врчину где је засађено преко 2.000 различитих врста ове краљице цвећа. То су углавном античке врсте. Неке су старије преко 100 година, мада има и оних које датирају још из периода од преко 3.000 година. Све захтевају сталну негу, бригу и љубав од онога који их гаји, а код нашег саговорника не мањка љубави. Он свакој од њих зна име.

Delonix regia može se naći u mnogim zemljama s tropskom ili toplom klimom, gde je posađeno u parkovima i uređenim ulicama.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета