Počeo Međunarodni sajam hortikulture u Beogradu (FOTO)

Foto: sajam.rs

Foto: sajam.rs

Međunardoni sajam hortikulture počeo je juče, 7. aprila u Beogradu, a pokrovitelj ove manifestacije je već 14 godina Ministarstvo poljoprivrede.

Sajam je otvorio državni sekretar Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Velimir Stanojević.

– Ministarstvo poljoprivrede uvek podržava sve proizvođače i njihovu afirmaciju, a posebno nas raduje činjenica da se sektor hortikulture razvija i beleži rast, naglasio je Stanojević.

Prema rečima Stanojevića, možda je upravo Sajam hortikulture prilika da mnogi proizvođači izađu iz lokalnih okvira, pronađu svoje mesto na tržištu i da u nekoj od narednih godina dobiju priliku da se pojave i na inostranom tržištu.

Foto: sajam.rs

-Zadovoljstvo nam je da vidimo da se sajam upotpunjava dodatnim manifestacijama i izložbama, kao i da svake godine okuplja sve više izlagača iz različitih oblasti biljne proizvodnje, istakao je Stanojević.

Iako poznatiji kao „“Bašta srca sajma“, Sajam hortikulture sa izložbama okuplja izlagače  iz raznih oblasti hortikulture: voćarstva, vinogradarstva, povrtarstva, gajenja lekovitog bilja, proizvodnje sadnica i semenskog materijala, organskog bilja, uzgajanja cveća i cvetnog materijala, pčelarstva, uzgoja i održavanje zelenih površina, pejzažne arhitekture….

Foto: sajam.rs

Međunarodni sajam hortikulture „BeoPlantFair“, 27. po redu , 25. Izložba lekovitog bilja i preparata od meda „Darovi prirode“, 10. Izložba baštenskih i parkovskih mašina i prateće opreme i 6. Izložba organske proizvodnje „Organic“  održava se od 07. do 11. aprila na Beogradskom sajmu u hali 3.

Agroinfo.rs/agrosmart.net

Počeo Međunarodni sajam hortikulture u Beogradu (FOTO)

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Vlasnici poljoprivrednih parcela koje se izdaju u zakup, posebno oni koji plaćaju zakup zemljišta, suočiće se s novim pravilima kako bi ostvarili pravo na državne subvencije.

Do sada je u 2.201 gazdinstvu u Srbiji potvrđeno 4.167 slučajeva afričke kuge kod domaćih svinja, od čega je 3.857 uginulo, a rebalansom budžeta Ministarstva poljoprivrede obezbeđeno je dodatnih 500 miliona dinara koje će služiti za sprečavanje te zarazne bolesti i nadoknadu štete vlasnicima bolesnih životinja.

Direktor Uprave za zaštitu bilja Ministarstva poljoprivrede Srbije Nebojša Milosavljević izjavio je da trenutno ispravnost voća i povrća na tržištu kontrolišu 134 inspektora, ističući da je u planu zapošljavanje novih inspektora.

Premija po litri predatog mleka je uvećana, za ovaj kvartal iznosi 19 dinara.

Predstavljen projekat Instituta za stočarstvo čiji je cilj očuvanje autohotonih vrsta koza i ovaca

Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković najavila je u Skupštini Srbije da 24. aprila počinje isplata subvencija po hektaru.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета