Počeo Međunarodni sajam hortikulture u Beogradu (FOTO)

Foto: sajam.rs

Foto: sajam.rs

Međunardoni sajam hortikulture počeo je juče, 7. aprila u Beogradu, a pokrovitelj ove manifestacije je već 14 godina Ministarstvo poljoprivrede.

Sajam je otvorio državni sekretar Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Velimir Stanojević.

– Ministarstvo poljoprivrede uvek podržava sve proizvođače i njihovu afirmaciju, a posebno nas raduje činjenica da se sektor hortikulture razvija i beleži rast, naglasio je Stanojević.

Prema rečima Stanojevića, možda je upravo Sajam hortikulture prilika da mnogi proizvođači izađu iz lokalnih okvira, pronađu svoje mesto na tržištu i da u nekoj od narednih godina dobiju priliku da se pojave i na inostranom tržištu.

Foto: sajam.rs

-Zadovoljstvo nam je da vidimo da se sajam upotpunjava dodatnim manifestacijama i izložbama, kao i da svake godine okuplja sve više izlagača iz različitih oblasti biljne proizvodnje, istakao je Stanojević.

Iako poznatiji kao „“Bašta srca sajma“, Sajam hortikulture sa izložbama okuplja izlagače  iz raznih oblasti hortikulture: voćarstva, vinogradarstva, povrtarstva, gajenja lekovitog bilja, proizvodnje sadnica i semenskog materijala, organskog bilja, uzgajanja cveća i cvetnog materijala, pčelarstva, uzgoja i održavanje zelenih površina, pejzažne arhitekture….

Foto: sajam.rs

Međunarodni sajam hortikulture „BeoPlantFair“, 27. po redu , 25. Izložba lekovitog bilja i preparata od meda „Darovi prirode“, 10. Izložba baštenskih i parkovskih mašina i prateće opreme i 6. Izložba organske proizvodnje „Organic“  održava se od 07. do 11. aprila na Beogradskom sajmu u hali 3.

Agroinfo.rs/agrosmart.net

Počeo Međunarodni sajam hortikulture u Beogradu (FOTO)

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Predstavljen projekat Instituta za stočarstvo čiji je cilj očuvanje autohotonih vrsta koza i ovaca

Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković najavila je u Skupštini Srbije da 24. aprila počinje isplata subvencija po hektaru.

Ministarka poljoprivrede u Vladi Srbije Jelena Tanasković začudila se kad su poslanici opozicije u raspravi o Predlogu Zakona o budžetu za 2023.godine izneli tvrdnju da država poljoprivrednicima duguje 250 miliona evra na ime neisplaćenih subvencija.

Poljoprivrednici su bankama u junu 2022. dugovali 82,4 milijarde dinara na ime pozajmica, što je za 5,8 odsto više nego istog meseca prethodne godine.

Tradicionalna manifestacija, "18. Dani cveća i meda" u Velikom Gradištu i Kusiću, okupiće 15. i 16. maja sve ljubitelje cveća i pčelarskih proizvoda. Manifestacija je izložbeno-prodajnog karaktera.

Proleće je uveliko počelo, a ukoliko još uvek razmišljate koje cvetne vrste bi mogle da vam krase balkon i terasu ove godine, imamo idealne predloge.

  • Најновије
  • Најчитаније

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета