HORTIKULTURA




Naziv ove orhideje u prevodu znači „Venerina papučica“ zbog njenog specifičnog izgleda – izgled papuče. Raste pojedinačno ili u manjim grupama, na krečnjaku ili dolomitu, raste u Srbiji samo na Suvoj planini.


Jedna od najpopularnijih zimzelenih trajnica za sunčane i polusenovite položaje u vrtu. Krase je lepi, dekorativni listovi i sitni gracilni cvetići.


Ako poslušate ove savete božićna zvezda će dugo krasiti vaš dom


Šta privlači sreću u dom, pa cvet ženska sreća – spatifilum nosi tajnu simboliku…Drugačije se naziva i ,,Mesečev cvet” , jer nudi prelepe bele cvetove.


Ukoliko tražite nove načine kako da ukrase dom, donosimo vam jedan predivan prolećni cvet koji će sigurno privući vašu pažnju.


Profesor Hans Hat sa Univerziteta Hajnrih Hajne u Dizeldorfu kaže da miris ove biljke na čoveka deluje slično kao sredstvo za smirenje Valijum, ali bez neprijatnih nuspojava



Biljka je poreklom sa Madagaskara. Nalazi se u kserofitnom žbunju, senovitim mestima u jugozapadnom Itampolu, Madagaskar.


Prva stvar koju morate imati na umu je da se radi o vrsti biljke koja ne voli previše promena, ima veoma osetljiv i krh korenov sistem, kao i kod svih biljaka, zbog čega se presađivanje mora obaviti sa velikom pažnjom da bi moglo normalno da prođe.


Tradicionalna manifestacija, "18. Dani cveća i meda" u Velikom Gradištu i Kusiću, okupiće 15. i 16. maja sve ljubitelje cveća i pčelarskih proizvoda. Manifestacija je izložbeno-prodajnog karaktera.


Proleće je uveliko počelo, a ukoliko još uvek razmišljate koje cvetne vrste bi mogle da vam krase balkon i terasu ove godine, imamo idealne predloge.


Jorgovan je jedna od najlepših i najmirisnijih biljaka koja raste po dvorištima, ali i proplancima. Prema legendi, ova prelepa vrsta je procvetala po blagoslovu Bogorodice.


U Kragujevcu će se od 29. aprila do 1. maja održati sajam hortikulture, najmasovniji do sada.


Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета