ZANIMLJIVOSTI



Spletom različitih okolnosti nastala je takozvana Republika krava na ostrvu Čirikov u zalivu Aljaske, gde oko dve hiljade goveda slobodno tumara bez ljudskog nadzora.


Jedna žena je u privatnoj grupi na Facebook-u podelila fotografije na kojima se vidi kako se rende može koristiti i za sečenje, priznajući da se osećala glupo jer nije bila svesna ove skrivene funkcije, prenosi Dejli mejl.


Svake godine, hemijski pogoni proizvode oko 10-15 miliona tona poliakrilata koji se koriste u proizvodnji tableta za pranje posuđa, kozmetike, pelena, boja, lepkova i plastike.


Nekada su putovanja bila mnogo rizičnija, putovalo se peške ili konjima, a razbojnici su vrebali na svakom koraku.


Gde i kako nastaje padavina za koju kažemo da je nepogoda jer nanosi velike štete poljoprivredi?


Posle Dubaija, Kaira, Tel Aviva, Ho Ši Mina i Tokija, Nacionalni institut za kafu Angole predstavio je srpskim privrednicima proces proizvodnje angolske kafe


Ovim poslom se bavite samo ako ga volite", kaže Dejan Dragićević iz Rakovice koji od malih nogu uz oca gaji ljubav prema biljkama, a danas ih u svom dvorištu ima na stotine.


Ova novootkrivena “staklena orhideja” je ružičasto-bela biljka i dobila je ime “Spiranthes hachijoensis”


Ptičje mleko u narodnoj izreci predstavlja simbol nečega što ne postoji, ili predstavlja izuzetnu retkost. Ipak, iako mnogi misle da toga nema, neke vrste ptica mogu da proizvode mleko.



Iako mnogi misle da uvučeno dno otkriva kvalitet vina te pomaže da se brže ohladi, stručnjaci se ne slažu i odgovore traže u prošlim vekovima.


Put u predgrađu Sidneja postaje prvi u Australiji napravljen od recikliranih čaša za kafu. Vlakna u čašama su dragoceni sastojak koji pomaže u stvaranju superiornog, trajnijeg proizvoda koji je tiši i bezbedniji nego regularni asfalt – ističu proizvođači.


Žudite za nečim slatkim i slanim? Život i čokolada imaju bolji ukus sa prstohvatom soli. So naglašava slatkoću i potiskuje gorčinu, a istovremeno funkcioniše i kao prirodni pojačivač koji naglašava ukus čokolade


Jelka je simbol novogodišnjih praznika. Kićenje jelke nije samo zanimljiva aktivnost već doprinosi i ulepšavanju enterijera vašeg doma


Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета