Recept za domaći džem od latica divlje ruže

Foto:freepik
Za kuvanje ovog džema najbolje je koristiti latice nekalemljenih bledorozih ruža ili crvenih ruža
Ovaj domaći džem od latica ruže jednostavan je i ukusan, a pravi se od latica divlje ruže, savršen za tost, pogačice, peciva ili palačinke, ali i uz sladoled ili kolače.
Slatko zadovoljstvo idealno za uživanje u trenutku, a lako se pravi.
Za kuvanje ovog džema najbolje je koristiti latice nekalemljenih bledorozih ruža ili crvenih ruža.
Sastojci:
250 g ružinih latica
500 ml vode
1 limun
500 g šećera
Priprema:
Latice odvojte od peteljki, pa ih pažljivo operite hladnom vodom. Zatim ih spustite u vrelu vodu i kuvajte oko 15 minuta. Skuvane latice ocedite, a u vodu u kojoj su se kuvale sipajte šećer i prokuvajte da se šećer rastopi. Kada provri ubacite latice i sok od limuna. Kuvajte na umerenoj vatri dok ne dobijete gustinu karakterističnu za džem, ali vodite računa da se ne prekuva, da bi vam ostala lepa rubin boja, a ne karamelizovana od šećera.
Sklonite šerpu sa ringle, a vruć džem sipajte u tople sterilisane tegle. Zatvorite poklopc i tegle okrenite naopako. Nakon pola sata stavite ih u toplu rernu i ostavite preko noći da se postepeno ohlade. Tegle čuvati na tamnom i hladnom mestu, a nakon otvaranja držite u frižider.
Agroinfo.rs/K03S
Komentari
Ostavi komentar
Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.
Повезане вести
Ružino ulje vrlo je unosan biznis i proizvodi se vekovima.
Ovu zanimljivu poslasticu, na žalost, mnogi nisu imali prilike nikada da probaju, a priprema je krajnje jednostavna i brza.
Poznato je da se u ruži nalaze sastojci eteričnih ulja, treslovina, vinska, jabučna, limunska kiselina. Ruže nisu samo mirisne i lepe, već se one koriste od davnina zbog svojih negujućih i lekovitih svojstava.
Речник Народних Израза за Људске Особине и Карактере
Реч/Појам - Позната је чињеница да ће читалац бити спутан правим читљивим текстом на страници када гледа њен распоред. Поента коришћења чињеница да ће читалац бити спутан правим читљивим.
Речник израза за људске особине и карактере
Пратите наш портал
Временска прогноза
Курсна листа
Анкета