BOGATSTVO SRPSKE PRIRODE: Sve o populaciji jelena, njegovom odstrelu i značaju koji nosi Deliblatska peščara (VIDEO)

Foto: Unsplash

Foto: Unsplash

Deliblatska peščara je specijalni rezervat prirode koji obiluje biljnim i životinjskim vrstama koje su od izuzetnog značaja na svetkom nivou.

Deliblatska peščara se nalazi u Južnom Banatu i jedinstvena je peščara u Evropi. Njena površina je oko 35.000 hektara i predstavlja izuzetno stanište za mnoge specifične biljne i životinjske vrste koje predstavljaju prave prirodne retkosti u svetskim razmerama.

Osim mnogobrojnih primeraka životinja, ovde se posebno izdvajaju jeleni, vukovi, srne, divlje svinje i divlje patke i guske.

U okviru nove emisije Lovoskop saznaćete sve o prirodnim karakteristikama i jedinstvenosti ovog kraja koji je od izuzetnog značaja i pogodnosti za rekreaciju, lov, ribolov, ekološki i nautički turizam. Osim toga, saznaćete i o populaciji jelenske divljači ovog kraja, kako se gazduje i realizuje plan odstrela ove važne vrste.

Agroinfo.rs

BOGATSTVO SRPSKE PRIRODE: Sve o populaciji jelena, njegovom odstrelu i značaju koji nosi Deliblatska peščara (VIDEO)

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Nacionalni park Tara svrstan je od strane čuvenog američkog časopisa Forbs među zapanjujuće prirodne lepote na Balkanu koje treba posetiti.

Perućac je turističko naselje na desnoj obali reke Drine koje posetioce privlači tokom cele godine.

Našu zemlju odlikuju najrazličitiji prirodni predeli na kojima nam mnogi mogu pozavideti. Slikom i tekstom vas vodimo u okolinu Pirota i u lepote koje ćete poželeti odmah da posetite.

Svima koji Srbiju vole da istražuju na nešto drugačiji način, da pešače i planinare, preporučujemo da krenu putem srpske istorije i istraže predeo od planine Rudnik do Rajca.

Stara planina mogla bi u narednom periodu da dobije prestižni status geoparka, čime bi postala deo svetske mreže geoparkova – područja od međunarodnog geološkog značaja i sa izuzetnim prirodnim i kulturnim nasleđem. Ovo bi bio dodatni status Stare planine koji je prepoznatljiv u svetu.

Fruška gora se može pohvaliti prelepim predelima prirode, kao i brojnim jezerima koja su naročito posećena tokom toplih letnjih dana kada mnogi kupači na njima nalaze spas od vrućina. Jedan takav biser je Ledinačko jezero koje trenutno, nažalost, nije dostupno posetiocima. U nastavku teksta saznajte i zašto.

  • Најновије
  • Најчитаније

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета