Nacionalni park Tara na Forbsovoj listi zapanjujućih prirodnih lepota Balkana

Foto: Youtube/Printscreen

Foto: Youtube/Printscreen

Nacionalni park Tara svrstan je od strane čuvenog američkog časopisa Forbs među zapanjujuće prirodne lepote na Balkanu koje treba posetiti.

Tara je opisana kao oaza netaknute lepote, koja se nalazi na četiri časa sata od Beograda i koja, osim izutetne prirode i životinjskog sveta, krije bogato istorijsko nasleđe.

- Na istočnoj periferiji parka se nalaze neke fascinantne istorijske relikvije poput manastira Rača iz 11. veka, ali za one koji su u potrazi za divljim životinjama, postoji svet mogućnosti u srcu parka. Područje je prekriveno ogromnim količinama netaknute šume bora, jele i smrče, sa bogatstvom kultnih balkanskih vrsta koje uspevaju unutar njegovij granica. Ris, vukovi i sokolovi samo su neka od stvorenja koja bi srećni posetioci mogli da uoče, a kada su srpski mrki medvedi u pitanju, nema boljeg mesta za razgledanje od Nacionalnog parka Tara - ističe Forbs, a prenosi agronews.rs

Ostala mesta iz regiona koja Forbs preporučuje u članku su Nacionalni park Una u BIH, Nacionalni park Pirin u Bugarskoj i Nacionalni park Kerkin jezero u Grčkoj i Vlabone u Albaniji.

Agroinfo.rs

Nacionalni park Tara na Forbsovoj listi zapanjujućih prirodnih lepota Balkana

Komentari

cheapest cialis available Asian women are less affected

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Reke Srbije predstavljaju veliko prirodno bogatstvo naše zemlje. Reke Srbije otiču u tri mora, a to su Crno more, Jadransko more i Egejsko more, odnosno, pripadaju crnomorskom, jadranskom i egejskom slivu.

Kako mediji javljaju, nesavesni mladić koji je u subotu vozio kvad po planini Tari, bahatom ponašanjem je uništavao javnu imovinu i prirodne površine i protiv njega će biti podneta prekršajna prijava.

Tradicionalni Zimski seminar farmera na Tari održaće se po 17. put na ovoj planini od 23. do 29. januara u hotelu Omorika.

Deliblatska peščara je specijalni rezervat prirode koji obiluje biljnim i životinjskim vrstama koje su od izuzetnog značaja na svetkom nivou.

Perućac je turističko naselje na desnoj obali reke Drine koje posetioce privlači tokom cele godine.

  • Најновије
  • Најчитаније

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета