Ljig raspisao poziv za podsticaje poljoprivredi, koje su pogodnosti za one koji prvi konkurišu

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Opština Ljig, je na osnovu Programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja opštine za 2021. godinu, raspisala Javni poziv za dodelu podsticajnih sredstava namenjenih poljoprivredi.

Novac će se dodeljivati za sledeće namene:
– Regres za reproduktivni material (veštačko osemenjavanje) -1.500,00 dinara standardnim semenom i do 5.000,00 dinara elitnim semenom,
– Nabavka kvalitetnih priplodnih grla mlečnih rasa: goveda, ovaca i koza – 50% od vrednosti priplodnog grla goveda a maksimalno do 60.000,00. Za prvih pet korisnika po redosledu podnošenja, koji imaju najmanje 10 muznih krava maksimalni iznos podsticaja je 300.000,00 dinara.
– Nabavka kvalitetnih priplodnih grla goveda, ovaca, koza i svinja koje se koriste za proizvodnju mesa – 50% od vrednosti umatičene ovce, a maksimalno do 6.000,00. Za prvih deset korisnika po redosledu podnošenja, koji imaju najmanje do 30 grla maksimalni iznos podsticaja je 120.000,00, a za ostale korisnike je 30.000,00 dinara.
– Podizanje novih ili obnavljanje postojećih (krčenje i podizanje) višegodišnjih zasada voćaka, hmelja i vinove loze – 35% vrednosti prihvatljivih troškova investicije, bez PDV-a. Minimalni iznos po korisniku je 10.000,00 a maksimalni je 100.000,00 dinara.

Javni poziv ostaje otvoren sve do utroška planiranih sredstava a najkasnije do 27. decembra 2021. godine.

Sve informacije u vezi sa Javnim pozivom mogu se dobiti u prostorijama Opštinske uprave opštine Ljig ili putem telefona 014/3445-107 lok. 110.

Agroinfo.rs/agrosmart.net

Ljig raspisao poziv za podsticaje poljoprivredi, koje su pogodnosti za one koji prvi konkurišu

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Komisija za izradu Godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta Opštine Bela Crkva raspisala je Javni poziv za ostvarivanje prava korišćenja bez plaćanja naknade poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji opštine Bela Crkva za 2023. godinu.

Konferencija o digitalnoj pismenosti i samozapošljavanju žena u ruralnim sredinama „Selo na klik“ biće održana 5. maja 2022. godine u Privrednoj komori Srbije sa početkom u 10 časova i okupiće oko 100 predstavnika ženskih udruženja iz cele Srbije.

Istraživačko-razvojni institut za informacione tehnologije biosistema “Biosens” iz Novog Sada pokrenuo je projekat Digitalno selo, prvo digitalno selo u Srbiji u saradnji sa kompanijama Delta i “Mokrin haus”.

Nacionalno udruženje za razvoj organske proizvodnje, Serbia Organika, uz podršku GIZ projekta za razvoj privatnog sektora u Srbiji organizuje treninge iz oblasti organske proizvodnje. Ovi treninzi su namenjeni osoblju Regionalnih razvojnih agencija i lokalnih samouprava iz sektora poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Svetska turistička organizacija Ujedinjenih nacija (UNWTO) raspisala je Konkurs za izbor najboljih turističkih sela, pa se pozivaju svi zainteresovani da uzmu učešće.

Savet za poljoprivredu u Lazarevcu danas raspisao je 21. marta Javni poziv za dodelu sertifikovanog sadnog materijala voća i vinove loze, a svi zainteresovani Lazarevčani se mogu javiti u roku od 20 dana od objavljivanja poziva.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета