Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Slatka detelina je minirana iz žute i bele deteline. Ova biljka, poznata i kao divlje heljde, pripada porodici stabla, jedna je od najboljih letnjih medenih biljaka. Cvetaju tokom celog leta, tako da pčele sakupljaju svoj nektar tokom cele sezone. Može se naći, kao korov, u raznim pustinjama i ravnima. I neki pčelari su namenili ovu biljku svrsishodno, u blizini svojih pčelinjaka

Osnova ovog meda je nektar iz sočnog bilja, prvenstveno iz deteline, koja se seje za ishranu stoke. Zbog toga je med blag, bistar i gotovo bezbojan. Miriše na seno i čvrst je. Njime se slade stanovnici Velike Britanije, Kanade, Sjedinjenih Američkih Država, Australije i Novog Zelanda. Med od deteline preporučuje se obolelima od šećerne bolesti i stomačno-crevnih oboljenja. 

Med se smatra pogodnim u lečenju kašlja, arterioskleroze, bolesti jetre, za pojačano mokrenje, za čišćenje krvi, pri raznim upalama i dr. Med od detelina ima nisku vrednost dijastaze.

Izvor:zdravasrbija.com

Med od deteline prijatnog ukusa

Komentari

Mice of the indicated genotypes and pooled littermate controls Vegfa, Vegfa fl, Vegfa Cag CreER T2 were injected intraperitoneally IP with tamoxifen on P21 and P35 buying cialis generic Leonard Wood, and West Point

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Aco Vujović iz sela Prilike kod Ivanjice počeo je da se bavi pčelarstvom pre skoro četiri decenije, najpre iz hobija, a od 1996. godine i profesionalno. U poslu mu pomažu supruga Milena i dvojica sinova Željko i Nenad.

Napitak eliminiše višak masnoće i vode iz organizma, poboljšava funkciju mozga, poboljšava pamćenje, poboljšava sluh i vid

O tamjanu, smoli drveta koje raste u Severnoj Africi, i njegovi lekovitim svojstvima govorio je doktor Branimir Nestorović.

Na tržištu se često prodaje med koji po svojim karakteristikama i načinu proizvodnje ne bi smeo da nosi ovaj naziv.

Pčelare je posebno obradovala vest da je otkupna cena bagremovog meda dostigla istorijski maksimum, a nadaju se i dobroj paši.

  • Најновије
  • Најчитаније

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета