LAGAN, EKONOMIČAN, PRILAGODLJIV: Ovaj inovativni robot će doneti brojne uštede u vinogradarstvu (VIDEO)

Foto: Youtube/Printscreen

Foto: Youtube/Printscreen

Kompanija "YANMAR" predstavila je inovaciju u oblasti vinogradarstva, a radi se o robotu za primenu pesticida, koji nudi brojna rešenja i predstavlja budućost ove grane poljoprivrede.

Ovaj robot, modela "YV01" je autonomni robot za prskanje koji može da transformiše način na koji vinogradi rade i podržan je YANMAR-ovom dugo uspostavljanom, isplativom tehnologijom i kvalitetom. Zbog svoje male težine i kompaktnih dimenzija, YV01 može da se penje i spušta po padinama do 45% i neće sabijati tlo u bilo kojim vremenskim uslovima. Štaviše, lako se prenosi malim kamionom ili prikolicom. 

Proizvođači ističu niz njegovih prednosti, od primene na površinama različitih veličina i nagiba, do poboljšane sigurnosti, produktivnosti i smanjenja troškova proizvodnje, kao i svestranosti.

Koristeći napredni sistem za prskanje, ovaj robot obezbeđuje precizno prskanje vinove loze sa tačnom količinom kapljica, što znači da je potrebno manje tečnosti za prskanje.

- YV01 nudi najsavremeniju autonomnu tehnologiju i fleksibilan je, lagan i ekološki prihvatljiv jer obezbeđuje visoko precizno prskanje po vinovoj lozi - rekao je predsednik "Yanmar Europe" Peter Arsen. On je dodao: - Može bezbedno i jednostavno da upravlja obližnji nadzornik i idealan je za vinograde koji imaju uske staze i gde loze nisu visoke. Posebno pogodan za mala stabla i takođe je savršena dopuna većim mašinama koje se mogu koristiti u većim objektima za proizvodnju vina.

Kroz kombinaciju uštede troškova, povećane produktivnosti i povećane bezbednosti na radnom mestu, YV01 može da transformiše operacije u vinogradima i za male i za velike uzgajivače tako što će olakšati radna opterećenja i smanjiti troškove.Njegov elektrostatički mehanizam za prskanje precizno prska biljke, proizvodnju čini zdravijom i čistijom. Proces proizvodi fini mlaz električno naelektrisanih kapljica prskanja koje privlače listove biljke tako da se sve površine, čak i one skrivene, tretiraju i višak prskanja svede na minimum. Robot pokreće ga benzinski motor.

Agroinfo.rs

 

LAGAN, EKONOMIČAN, PRILAGODLJIV: Ovaj inovativni robot će doneti brojne uštede u vinogradarstvu (VIDEO)

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Na Beogradskom sajmu, 25. i 26. februara održaće se sajam vina "Beowine", a prijave za ovaj događaj su u toku.

Danas je sve više žena u svetskom ali u i srpskom vinogradarstvu. Vinograde i podrume nasleđuju od očeva i dedova, ali su se mnoge devojke posle završenog fakulteta vratile na svoja ili nova imanja. Mlade vinogradarke i vinarke ništa ne prepuštaju slučajnosti, imaju novu viziju proizvodnje, plasmana i vinskog stila. U skladu sa trendovima u svetu mnoge prednost daju domaćim sortama grožđa

Ministar Branislav Nedimović izjavio je, prilikom obilaska Dupljaje, sela u opštini Bela Crkva, da je prva mera pomoći poljoprivrednicima u Srbiji za nabavku poljoprivredne mehanizacije, u vidu povraćaja 50 odsto sredstava, planirana od 15. decembra.

U umereno kontinentalnoj klimi, zimsko mirovanje vinove loze traje od kraja novembra do druge polovine marta, odnosno počinje kada lišće potpuno opadne, a završava se kada počne kretanje sokova u proleće.

Najveći parni traktor na svetu, Case 150 KS, koji je konstruisan davne 1905. godine, rekonstruisan je nakon više od jednog veka i stavljen u funkciju.

U cilju određivanja proizvodnog potencijala, vinari i vinogradari promene u svojoj godišnjoj proizvodnji mogu prijaviti Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede najkasnije do 15.11.2021. godine.

  • Најновије
  • Најчитаније

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета