GRAD BEOGRAD RASPISAO JAVNE POZIVE: Za subvencije u poljoprivredi 240 miliona dinara

Foto: Unsplash

Foto: Unsplash

Grad Beograd 7. marta je raspisao pet javnih poziva za subvencije poljoprivrednim proizvođačima, a za te namene je opredeljeno oko dva miliona evra, odnosno 240 miliona dianara.

- Na javne pozive poljoprivrednici mogu da se prijave već od danas, a obuhvaćeni su gotovo svi vidovi poljoprivredne proizvodnje. Reč je o pet javnih poziva – 100 miliona dinara biće namenjeno za nabavku mehanizacije, odnosno poljoprivrednih traktora, zatim 30 miliona za priključne mašine, 35 miliona za pčelarstvo, 30 miliona za stočarstvo, i to tako što će poljoprivrednici moći da nabave, na primer, do tri junice ili minimum deset ovaca. Kada je reč o voćarstvu i povrtarstvu, ove godine se u ove oblasti ulaže 45 miliona dinara. Sredstva su namenjena za nabavku protivgradnih mreža, plastenika, sistema za navodnjavanje, makaza za orezivanje – rekao je vršilac dužnosti gradskog sekretara za poljoprivredu Savo Pavičić.

On je istakao da je ove godine Grad Beograd znatno uvećao sredstva za program podsticajnih mera namenjenih poljoprivrednim proizvođačima, uz napomenu da se prošle godine radilo o sumi od 180 miliona dinara, a ove godine je izdvojeno 240 miliona dinara, odnosno dva miliona evra.

Pavičić je naglasio da poljoprivredni proizvođači mogu da se informišu o uslovima konkursa na zvaničnom sajtu Grada Beograda u delu sajta pod nazivom – Gradski oglasi, konkursi i tenderi.

Agroinfo.rs/agrotv.net

GRAD BEOGRAD RASPISAO JAVNE POZIVE: Za subvencije u poljoprivredi 240 miliona dinara

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Budžet za 2024. godinu je usvojila Vlada, a na osnovu njega se jasno vidi da država baš ne mari za poljoprivrednike.

Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković, šef Kabineta predsednika Nenad Dolovac sastali su se danas sa predstavnicima poljoprivrednih udruženja, kako bi razgovarali o problemima koji i dalje tište poljoprivrednike, saopštilo je Udruženje za zaštitu poljoprivrednika Asocijacija 2022.

Uputstvo za podnošenje zahteva za subvencije, kao i tekst javnog poziva mogu se naći na sajtu Uprave za agrarna plaćanja

Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković najavila je u Skupštini Srbije da 24. aprila počinje isplata subvencija po hektaru.

Komisija za izradu Godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta Opštine Bela Crkva raspisala je Javni poziv za ostvarivanje prava korišćenja bez plaćanja naknade poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji opštine Bela Crkva za 2023. godinu.

Opština Nova Crnja za potrebe subvencionisanja poljoprivrede je obezbedila 3 miliona dinara, dok će najviše sredstava (1,6 miliona dinara) biti izdvojeno za ratarstvo, dok je za voćarstvo i vinogradarstvo, povrtarstvo i cvećarstvo izdvojeno million dinara. Za unapređenje pčelarstva predviđeno je 400 hiljada dinara.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета