USKORO DO NOVOG TRAKTORA: Evo kada će biti raspisan javni poziv za dodelu podsticajnih sredstava

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

U okviru IPARD programa za nabavku novih traktora snage do 100 kW Uprava za agrarna plaćanja će raspisati javni poziv za dodelu ovih sredstava od 7. februara do 31. marta.

Ukupno je za ovu namenu izdvojeno 1,3 milijarde dinara, a podnosioci zahteva mogu ostvariti pravo na podsticaje u visini 70 odsto od vrednosti projekta.

Uprava za agrarna plaćanja objavila je plan poziva za 2022. prema kome će se raspisati sedmi javni poziv za Meru 1 za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava i to samo za nabavku novih traktora snage do 100kW, zavisno od obima biljne odnosno stočarske proizvodnje, objavljeno je na portalu IPARD, a prenosi Telegraf.

Pravo na ove podsticaje imaju sva zainteresovana lica koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava i nalaze se u aktivnom statusu, odnosno fizičko lice, preduzetnik, zemljoradnička zadruga i privredno društvo.

Agroinfo.rs

USKORO DO NOVOG TRAKTORA: Evo kada će biti raspisan javni poziv za dodelu podsticajnih sredstava

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu raspisao je konkurs koji će biti otvoren do 18. februara, a odnosi se na dodelu sredstava za sufinansiranje nabavke konstrukcija i opreme za biljnu proizvodnju u zaštićenom prostoru.

U okviru Mere 7 IPARD programa - Diverzifikacija poljoprivrednih gazdinstava i razvoj poslovanja, Uprava za agrarna plaćanja je objavila rang listu zahteva za odobrenje projekata za seoski turizam u drugom IPARD javnom pozivu.

U okviru Projekta za konkurentnu poljoprivredu Srbije u 2022. godini raspisan je Drugi javni poziv za podnošenje prijava za utvrđivanje prava na korišćenje bespovratnih sredstva u oblasti stočarstva.

Lokalne samouprave od 11. januara do 1. februara 2022. godine mogu Upravi za agrarna plaćanja predati zahteve za podsticaje za investicije za unapređenje i razvoj javne infrastrukture.

  • Најновије
  • Најчитаније

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета