Imate problem s gorušicom: Evo najbolje mešavine čaja

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Osećaj žarenja, peckanja i bola u grudima izazvan gorušicom u direktnoj je vezi s načinom ishrane.

Česta oštećenja sluzokože
Pošto helikobakter pilori ide ruku pod ruku s pojačanom želudačnom kiselinom, malo je pacijenata kod kojih se kao rezultat ne pojave oštećenja sluzokože – od blagog gastritisa, do čira na želucu. Zbog toga bi bilo mudro da se pri određivanju tretmana pretpostavlja da te promene na sluzokoži u nekom obliku već postoje.

Izbor hrane
Ukoliko imate problem s gorušicom, pogotovo ako to stanje dugo traje, najbolje bi bilo da uvedete manje a češće obroke – kako biste smanjili stvaranje želudačne kiseline. Vodite računa o tome da vam poslednji obrok u toku dana bude tri sata pre odlaska na spavanje. Takođe, trudite se da izbegavate namirnice koje izazivaju bol i pečenje jednjaka – masna hrana, alkohol, kafa, ljuti začini… Ako je ikako moguće, izbegavajte stres i nerviranje. Osim toga, predlažem da isprobate čajnu mešavinu koja otklanja helikobakter pilori iz želuca i na taj način rešava problem i sa goršicom i sa gastritisom.

Čaj koji otklanja HELIKOBAKTER  PILORI
Da bi se eliminisala helikobakter pilori i istovremeno lečile eventualne gastritične promene na sluzokoži, treba pomešati po 100 g hajdučke trave, petrovca, divlje nane, kamilice i korena sladića sa po 50 g pelina i vodopije.

Priprema
Jednu supenu kašiku čajne mešavine prelijte s pola litra ključale vode, a zatim ostavite da se hladi (poklopljeno) 20 minuta. Procedite i pijte po šolju čaja pre obroka.

Napomena
Da bi se ublažila stomačna kiselina i pospešilo delovanje čaja,  poželjno da se 40 dana, ujutro natašte i naveče pre spavanja, popije po jedna mala kafena šolja sveže isceđenog soka od kupusa.

Izvor:biljeizdravlje.com

Imate problem s gorušicom: Evo najbolje mešavine čaja

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Prema podacima Državne revizorske institucije, u Srbiji se najčešće falsifikuju med, kafa, sok, čokolada, rakija, crni hleb i sir, a s obzirom na to da su to osnovne životne namirnice koje se svakodnevno koriste, ova institucija je predložila usvajanje termina "prevare sa hranom" i usklađivanje sa postojećim zakonskim okvirom o zaštiti potrošača.

Pored toga što je zastupljena u kulinarstvu ona ima i mnoga terapeutska svojstva. Bogata je mineralima i donosi brojne benefite za telo.

Profesor Erik Milston je otkrio neverovatne činjenice o tome ko finansira razne evropske studije

Kako bi izbegle prskanje ulja većina domaćica poklapa meso prilikom prženja što utiče na teksturu posebno ukoliko pripremate stek.

Sok od svežeg, mladog kupusa jak je antioksidans, bogat vitaminom C, a sadrži i aminokiselinu glutamin, koja čisti creva i obnavlja sluznicu organa probavnog sustava.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета