LIŠĆE ŽALFIJE: Okadite životni prostor i uništite sve bakterije u kući

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Naši preci su je koristili za isterivanje zla, ali i za lečenje mnogih bolesti.

Žalfija poznata još od davnina kao lekovita biljka, poznata još poi nazivima  kadulja, pelin, kaloper, beli džiger, slavulja. Njena lekovitost potiče od isparljivih etarskih ulja, onda zamislite koliko je zdravo udisati njena isparenja. 

Bilo da je leto ili zima, da su prozori otvoreni po ceo dan ili su zatvoreni, vazduh u našoj kući je pun raznih otrova i mikroorganizama. Ako hoćete da se rešite ovih, nepoželjnih materija, pročistite vazduh u svojoj kući ili, kako bi naši stari rekli - da isterate zlo, najbolje ćete to uraditi pomoću žalfije.

Istraživanja su pokazala da kada okadite prostoriju žalfijom, uništi se čak 94 odsto bakterija iz vazduha. A kada su istraživači ispitali vazduh sledećeg dana, on je i dalje bio čist.

Sve što treba da uradite jeste da suve listove žalfije savijete u "štapić", zapalite jedan kraj i odmah ugasite. Nakon toga ona će početi da se žari i da dimi.

Ako ovo budete radili svakih nekoliko dana, uradićete mnogo za svoje zdravlje. Sprečićete glavobolje, kašalj i respiratorne infekcije, smanjiti mogućnost od dobijanja raka pluća i srčanih bolesti i tretirati hronični umor i astmu.

Ako vam se dopala priča o žalfiji, opustite se i pustite da vas vodi video.

Agroinfo.rs/telegraf.rs

LIŠĆE ŽALFIJE: Okadite životni prostor i uništite sve bakterije u kući

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Lek za razne upalne procese, upale grla, upale bešike, protiv kašlja, protiv upala sluzokože, dijareje, ispiranje desni.

Prelazni periodi su uvek kritični za naš imunitet. U ovom periodu se telo susreće sa brojnim virusima i prehladom, a da biste ova stanja preduhitrili, dajemo vam recept za odličan sirup na biljnoj bazi.

Gajenje začinsko bilja verovatno je logičan izbor za sve, posebno kada uređujete baštu kako biste udovoljili vašim kulinarskim potrebama. Ovo su najkorisnije začinske biljke koje možete imati.

Kada se preliju vrelom vodom, iz mnogih biljaka se oslobađaju ljekovite materije

Medonosne biljke su veoma važne kako za pčele, tako za ljude.

Zašto da umre čovek kojem u vrtu raste ova žalfija? Ovo pitanje postavljao je Hipokrat još odavno. Zimu bi mnogi od nas najradije prespavali poput medveda, jer sa njom uvek dođe i sezona gripa, prehlada, viroza i raznih upala.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета