Održana radionica “Šta je organsko vino “ na organizacija festivalu

Foto: printscreen

Foto: printscreen

Organsko grožđe.

Druga radionica na kojoj je, između ostalog, objašnjeno kako se gaji organsko grožđe i pravi organsko vino i kakva je razlika između organske i konvencionalne proizvodnje, održana je na festivalu Organizacija

Druga radionica “Šta je organsko vino?” u okviru projekta “Brendiranje srpskih organskih vina” koji je podržao Švajcarski državni sekretarijat za ekonomske poslove – SECO i IFOAM-Organics International održana je u subotu 17. maja, u Beogradu, kao prateći program festivala organskih vina i hrane Organizacija.

Branislav Anđelić, iz organske vinarije Plavinci iz Grocke koja sprovodi projekat, opisao je osnovne principe organske proizvodnje i tehnološke razlike u odnosu na konvencionalnu proizvodnju. Posebna pažnja je data uticaju na održivost plodnosti zemljišta i zdravlje, kako radnika u proizvodnji tako i konzumenata vina.

Učesnici radionice imali su priliku da probaju pet vrhunskih organskih vina od četiri proizvođača iz vinogradarskih rejona Srem, Beograd i Tri Morave.

U okviru projekta održaće se još nekoliko ovakvih radionica. Zainteresovani mogu da se prijave da budu obavešteni o njima ovde. 

Agroinfo.rs/agro.tv

Održana radionica “Šta je organsko vino “ na organizacija festivalu

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede objavilo je spisak ovlašćenih organizacija za obavljanje poslova kontrole i sertifikacije u organskoj proizvodnji za 2023. godinu.

Nacionalno udruženje za razvoj organske proizvodnje, Serbia Organika, uz podršku GIZ projekta za razvoj privatnog sektora u Srbiji organizuje treninge iz oblasti organske proizvodnje. Ovi treninzi su namenjeni osoblju Regionalnih razvojnih agencija i lokalnih samouprava iz sektora poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Zbog ratne situacije u Ukrajini i otežanog poslovanja sa Rusijom, Privredna komora Srbije se obavezala da će formirati listu alternativnih tržišta na koja bi eventualno mogao da se omogući plasman sirovina i robe iz Srbije.

Potrošnja cveća je u porastu i u svetu i u Srbiji, a godišnje stope rasta su oko 10 odsto. Promet premašuje 200 milijardi evra na svetskom i oko 27 miliona evra na domaćem tržištu, a naša zemlja ima dobar potencijal za razvoj hortikulture.

Svi zainteresovani koji žele da ostvare prava na podsticaje u organskoj proizvodnji zahtev će moći da podnesu od 15. aprila do 31. oktobra 2022. godine.

Vrednost izvoza organskih proizvoda u našoj zemlji svake godine, a naročito u poslednje dve godine. Vrednost spoljnotrgovinske razmene je u prošloj godini porasla za 53 odsto u odnosu na 2020. godinu, odnosno ta vrednost je bila 57,4 miliona evra.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета