Produžen rok za slanje prijava za deseti jubilarni Organic konkurs

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Rok za slanje prijava za jubilarni deseti Organic konkurs u organizaciji NLB Banke i Komercijalne banke je produžen.

Zbog velikog interesovanja, rok za slanje prijava je produžen do 30. septembra.

U okviru NLB KomBank Organic konkursa, banke će nagraditi 10 najboljih projekata iz oblasti proizvodnje i prerade organske hrane nagradama u ukupnom iznosu od pet miliona dinara, a pravo učešća imaju svi individualni poljoprivrednici sa registrovanim gazdinstvom koji su sertifikovani ili u procesu sertifikacije za organsku proizvodnju, uključujući i one koji poseduju grupni sertifikat, odnosno ugovor sa organizatorom proizvodnje.

Sve dodatne informacije zainteresovani mogu naći na sajtu banke, pozivom na broj: 011 715 15 22 ili putem imejl adrese: organic@nlb.rs

Organic je prvi put pre 10 godina pokrenula NLB Banka sa ciljem da podrži razvoj proizvođača i prerađivača organske hrane u Srbiji i od tada do danas je u okviru njega prijavljeno više od 500 projekata. Ove godine se, kao nova članica NLB Grupe, organizaciji Konkursa pridružila i Komercijalna banka.

Agroinfo.rs/agrosmart.net

Produžen rok za slanje prijava za deseti jubilarni Organic konkurs

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Smanjenje siromaštva na selu u Republici Srpskoj kroz IFAD- projekat - opšti cilj projekta je smanjenje siromaštva na selu putem povećanja prihoda ciljne grupe i razvoja profitabilnih poljoprivrednih i nepoljoprivrednih proizvodnih delatnosti u ruralnim područijima.

Radi uvođenja širokopojasnog interneta u rualnim sredinama, Srbija planira da uzme zajam od 100 miliona evra kod Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Organska proizvodnja generalno poslednjih godina u Srbiji beleži porast. Kada je u pitanju proizvodnja višnje, situacijia je ista, naročito ako se govori o domaćem ekotipu, oblačinskoj višnji koja je vrlo pogodna za gajenje, a ostvaruje i dobru cenu.

Organska proizvodnja je u usponu kada je Srbija u pitanju, a procene su da će naša zemlja ove godine imati izvoz veći od 40 miliona evra organskih proizvoda, što je oko devet puta više u odnosu na period pre deset godina.

Potrošnja za organsku hranu u EU je u proseku oko 50 evra, dok u nekim zemljama poput Holandije dostiže čak i 300 evra po stanovniku. U Srbiji se godišnje po glavi stanovnika potroši svega 2,4 evra za organsku hranu.

U Pokrajinskoj vladi potpisano je Mandatno pismo o pretfinansiranju projekata unapređivanja energetske efikasnosti javnih objekata u AP Vojvodini.

  • Најновије
  • Најчитаније

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета