Odgovor za uzgajivače: Zašto nije povećana subvencija za ovce?

Foto: pixabay.free

Foto: pixabay.free

Zašto nisu povećane subvencije i za ovce i ovčarstvo u prethodnoj raspodeli bilo je jedno od pitanja na regionalnoj biznis konferenciji Grow up.

Njega je upitao predstavnik opštine Sjenica u ime ostalih domaćinstava koji se bave ovčarstvom. Kako je istakao, taj kraj je poznat po proizvodni vune, mesa i mleka od ovaca i značila bi im dodatna pomoć. 

Na to pitanje je odgovorila ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković.

Prema njenim rečima, razlog zašto nisu povećane subvencije za ovce i koze jeste njihova tadšnja cena.

Razlog zašto smo povećali za svinje i goveda u tom trenutku jeste taj što si cene proizvodnji tih životinja porasle naglo. U tom trenutku za ovce i koze ta cena nije rasla, to je osnovni razlog. Sada kada smo registar sredili, sigurno će ići i za njih povećanje, videćemo da li će biti još jednog pozviva do kraja godine", objasnila je ministarka.

Agroinfo.rs/biznis.telegraf.rs

Odgovor za uzgajivače: Zašto nije povećana subvencija za ovce?

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Predstavnik Udruženja poljoprivrednika Subotice Marko Peić Tukuljac rekao je u ime prisutnih na sastanku, da su poljoprivrednici zadovoljni, te da im je ministarka Jelena Tanasković obećala ispunjenje svih zahteva.

Otkupnu cenu maline može da definiše samo tržište a sve drugo bi bilo iznuđeno i ishitreno

Proizvođači mleka iz Srbije protestovali su ispred Ministarstva poljoprivrede u Nemanjinoj ulici u Beogradu zbog niske otkupne cene mleka. Oni su, kao znak protesta, prosuli uvozno mleko niz Nemanjinu ulicu.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета