Pad cena pšenice i kukuruza na Produktnoj berzi

Foto: pixabay.free

Foto: pixabay.free

Na domaćem robno-berzanskom tržištu prisutan je dalji pad cena žitarica i uljarica. Drugu nedelju zaredom, pšenica je beležila primat u trgovanju na Produtnoj berzi u Novom Sadu, a tokom sedam dana prometovano je 2.273 tona robe, ukupne vrednosti 71.267.430 dinara.

U odnosu na prethodnu nedelju, promet je manji za 40,18 odsto.

Na tržištu kukuruza, veća aktivnost kupaca zabeležena je u drugoj polovini nedelje. Ovom žitaricom se trgovalo u cenovnom rasponu od 25,50 do 26,50 din/kg bez PDV-a, uz ponderisanu cenu od 25,99 din/kg bez PDV-a, što je pad od 5,16 odsto u odnosu na prethodnu nedelju.

Pšenica je količinski bila najdominantnija kultura u trgovanju, sa prometovanih 1.275 tona robe. U odnosu na prethodni period, bila je prisutna ponuda većih količina pšenice. Ponderisana cena iznosi 26,25 din/kg bez bez PDV-a, pokazujući pad od 4,49 odsto.

Pad cena pšenice i kukuruza na Produktnoj berzi

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Ponuda je bila izuzetno slaba, nekim danima pšenice nije ni bilo u ponudi a cena se kretala između 21,50 i 22,00 dinara po kilogramu bez PDV-a

Pad cene kukuruza, stabilan cenovni nivo pšenice i rast cene soje obeležio je nedelju za nama.

Aktivnije tržište pšenice i pozitivan cenovni trend svih primarnih poljoprivrednih proizvoda obeležili su berzansko trgovanje tokom ove nedelje.

Udruženje poljoprivrednika „Stig“ u utorak 14. juna blokiraće saobraćaj na magistralnom putu između Požarevca i autoputa.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета