Budite oprezni ali NE ubijajte pčele!

Foto: pixabay free

Foto: pixabay free

Ako niste znali i pčele putuju, ako vam se desi da na nekom delu auta zateknete čitav roj pčela ne paničite, ne dirajte ih!!!

NE dirajte, NE približavajte se, NE ubijajte i neće vas povrediti. Već im želite pomoći onda stavite posudu sa slojem šećerne vode ako su u baš lošem stanju dovoljno je samo i vodu im dati da se osveže i nastave dalje time će povratiti snagu i lagano će krenuti dalje svojim putem.

Moramo zaštititi putujuće pčele, jer ako one umru, mi smo sledeći jer bez njih teško da možemo opstati. 

Glavna svrha pčela, posebno medonosnih pčela, je da pomognu u oprašivanju biljaka oko njih. Prema Odeljenju za entomologiju na Državnom univerzitetu u Pensilvaniji, oprašivači (kao što su pčele) pomažu u oplođenju biljaka, što rezultira "formiranjem semena i plodova oko semena."

Oprašivači su neophodni za tri četvrtine naših glavnih useva hrane, uključujući voće, povrće i orahe. Procenjuje se da 300.000 vrsta biljaka zahteva oprašivače. To je oko 80 do 95 posto biljnih vrsta. 

Budite oprezni ali NE ubijajte pčele!

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Revoluciju u pčelarstvu sa košnicama cilindričnog oblika donose dva mlada nemačka preduzetnika, Filip Pothast i Fabian Visšman koji su 2021. godine osnovali start-up Hiive u Berlinu.

Novi praktičan i prilično jeftin uređaj za detektovanje nekih bolesti, bez biopsije i sličnih bockanja, uključuje najdragocenijeg insekta za svetu, pčelu. Neverovatna dosetljivot portugalske dizajnerke olakšaće dijagnostifikovanje i ranih faza mnogih oboljenja.

Ose, za razliku od pčela, nisu ni približno cenjene, međutim naučnici tvrde da su ovi nepravedno zapostavljeni insekti važan deo našeg ekosistema, bez kog bi svet izgledao skroz drugačije.

Privremeni organ opštine Kula usvojio je Pravilnik o dodeli sredstava za sufinansiranje investicija u pčelarstvu na teritoriji opštine. Minimalan iznos bespovratnih sredstava je 5.000, a maksimalan 150.000 dinara.

Prema istraživanju naučnika sa Londonskog univerzitetskog koledža, broj insekata u pojedinim delovima sveta je u poslednje dve decenije opao za skoro 50 odsto zbog intezivne poljoprivrede i rasta prosečne temperature.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета