Za pčelare u Kuli podsticaji od 5.000 do 150.000 dinara

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Privremeni organ opštine Kula usvojio je Pravilnik o dodeli sredstava za sufinansiranje investicija u pčelarstvu na teritoriji opštine. Minimalan iznos bespovratnih sredstava je 5.000, a maksimalan 150.000 dinara.

Opština Kula prvi put sufinansira investicije pčelara u ukupnom iznosu od milion i šesto hiljada dinara. Pravo na podsticaje ostvaruje fizičko lice koje je nosilac ili član registrovanog komercionalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva koje je upisano u registar poljoprivrednih gazdinstva i koje se nalazi u aktivnom statusu.

Uskoro se očekuje objavljivanje Konkursa na internet stranici opštine Kula, www.kula.rs.

Privremeni organ opštine Kula prihvatio je i Predlog Zaključka o načinu i uslovima davanja u zakup građevinskog zemljišta u poljoprivredne svrhe do privođenja zemljišta nameni, na kojem je upisano pravo javne svojine opštine Kula. Reč je o livadama i pašnjacima koji se daju u zakup, s tim da opština, umesto da ima troškove oko uređivanja i košenja istih, dobija prihod od zakupa.

Agroinfo.rs/agrotv.net

Za pčelare u Kuli podsticaji od 5.000 do 150.000 dinara

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Novi praktičan i prilično jeftin uređaj za detektovanje nekih bolesti, bez biopsije i sličnih bockanja, uključuje najdragocenijeg insekta za svetu, pčelu. Neverovatna dosetljivot portugalske dizajnerke olakšaće dijagnostifikovanje i ranih faza mnogih oboljenja.

Ose, za razliku od pčela, nisu ni približno cenjene, međutim naučnici tvrde da su ovi nepravedno zapostavljeni insekti važan deo našeg ekosistema, bez kog bi svet izgledao skroz drugačije.

kompanije MK Group i Fintel Energija svečanom ceremonijom u Štolcu kod Kule zvanično su obeležile početak radova na izgradnji vetroparka ”Kula 2“.

Tradicionalna manifestacija, "18. Dani cveća i meda" u Velikom Gradištu i Kusiću, okupiće 15. i 16. maja sve ljubitelje cveća i pčelarskih proizvoda. Manifestacija je izložbeno-prodajnog karaktera.

Kompanije Fintel Energija i MK Group potpisivanjem memoranduma o razumevanju sa kineskom kompanijom zvanično su započele sa realizaciju zajedničkog projekta Agrosolar u Kuli.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета