Za pčelare u Kuli podsticaji od 5.000 do 150.000 dinara

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Privremeni organ opštine Kula usvojio je Pravilnik o dodeli sredstava za sufinansiranje investicija u pčelarstvu na teritoriji opštine. Minimalan iznos bespovratnih sredstava je 5.000, a maksimalan 150.000 dinara.

Opština Kula prvi put sufinansira investicije pčelara u ukupnom iznosu od milion i šesto hiljada dinara. Pravo na podsticaje ostvaruje fizičko lice koje je nosilac ili član registrovanog komercionalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva koje je upisano u registar poljoprivrednih gazdinstva i koje se nalazi u aktivnom statusu.

Uskoro se očekuje objavljivanje Konkursa na internet stranici opštine Kula, www.kula.rs.

Privremeni organ opštine Kula prihvatio je i Predlog Zaključka o načinu i uslovima davanja u zakup građevinskog zemljišta u poljoprivredne svrhe do privođenja zemljišta nameni, na kojem je upisano pravo javne svojine opštine Kula. Reč je o livadama i pašnjacima koji se daju u zakup, s tim da opština, umesto da ima troškove oko uređivanja i košenja istih, dobija prihod od zakupa.

Agroinfo.rs/agrotv.net

Za pčelare u Kuli podsticaji od 5.000 do 150.000 dinara

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

kompanije MK Group i Fintel Energija svečanom ceremonijom u Štolcu kod Kule zvanično su obeležile početak radova na izgradnji vetroparka ”Kula 2“.

Tradicionalna manifestacija, "18. Dani cveća i meda" u Velikom Gradištu i Kusiću, okupiće 15. i 16. maja sve ljubitelje cveća i pčelarskih proizvoda. Manifestacija je izložbeno-prodajnog karaktera.

Kompanije Fintel Energija i MK Group potpisivanjem memoranduma o razumevanju sa kineskom kompanijom zvanično su započele sa realizaciju zajedničkog projekta Agrosolar u Kuli.

Poljoprivrednicima iz Vojvodine uručeno je 134 ugovora o bespovratnim sredstvima za sufinansiranje nabavke konstrukcija i opreme za biljnu proizvodnju u zaštićenom prostoru.

Prema istraživanju naučnika sa Londonskog univerzitetskog koledža, broj insekata u pojedinim delovima sveta je u poslednje dve decenije opao za skoro 50 odsto zbog intezivne poljoprivrede i rasta prosečne temperature.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета