PKB Voćarske plantaže zapuštene obilaze samo psi lutalice

Printscreen

Printscreen

Objekti nekadašnjih "PKB Voćarskih plantaža" u Boleču se urušavaju, a u prostorijama preduzeća koje je u stečaju od 2016. godine nagomilalo se smeće, i izgleda kao da ga obilaze samo psi lutalice, zabeležio je FoNetov reporter.

PKB Voćarske plantaže iz Boleča su bile ponuđene na aukcijskoj privatizaciji još 2009. godine, da bi u aprilu 2010. bio pokrenut proces restrukturiranja, navedeno je na portalu Ministarstva privrede. Poverilačko ročište u stečajnom postupku održano je 1. oktobra 2015. godine, da bi 16. septembra 2016. stečajni postupak bio okončan odlukom o bankrotu.

Vlasništvo nad kapitalom "PKB Voćarskih plantaža" je podeljeno između "državne" PKB korporacije (Agroindustrijska korporacija Beograd), koja poseduje udeo od 27,4 odsto i Republike Srbije koja je vlasnik 17,67 odsto, dok se preostalih 57,63 odsto vodi kao društveni kapital.

Agroindustrijska korporacija Beograd čije je skraćeno ime PKB korporacija je pravno lice u stopostotnom vlasništvu Republike Srbije i Akcionarskog fonda, i formalno-pravno nema veze sa Al Dahrom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, koja je u oktobru 2018. za oko 121 milion evra kupila imovinu PKB.

Agroinfo.rs/nova.rs

PKB Voćarske plantaže zapuštene obilaze samo psi lutalice

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Zbog krize u Ukrajini i pada izvoza, poljski farmeri tvrde da su pred bankrotom, a posebno se skreće pažnja na niske cene kojima se jabuka otkupljuje od uzgajivača i visoke cene proizvoda u prodavnicama.

Kompanija Al Dahra iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, koja je pre tri godine kupila imovinu PKB korporacije, uložila je oko 60 miliona evra u unapređenje poslovanja, uvela tehnološke inovacije i postala jedna od najmodernijih u sektoru poljoprivrede u regionu, rekao je direktor Dušan Radičević.

Beogradska industrija piva (BIP), koja je u stečaju od 2016 godine, u julu je ponuđena na prodaju. Prvobitna procenjena vrednost je bila 4,17 milijardi dinara, a kupljena je za duplo manje novca, tj. za 2,09 milijardi.

U Poljoprivrednom kombinatu Beograd kotao na biomasu vredan 160 hiljada evra, koji je inače zagrevao plastenik veličine jednog hektara postao je kolateralna šteta privatizacije tog preduzeća, doživevši sudbinu da nedavno bude isečen i bačen u staro gvožđe, navode mediji.

Kompanija Al Dahra Srbija planira gradnju fabrike za preradu stočne hrane u Kovilovu, u beogradskoj opštini Palilula.

U Upravi za agrarna plaćanja navode da je u planu produžetak roka kako kako bi poljoprivrednici mogli da realizuju investiciju i podnesu zahtev

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета