Poljoprivrednici stavljaju katance na farme

Foto: pixabay

Foto: pixabay

Nestašice mleka u radnjama više nema, problem je rešen uvozom. Međutim, problem u mlečnom govedarstvu i dalje postoji, a poljoprivrednici polako gase svoje farme.

 Dok predsednik Srbije objašnjava da problemi postoje zato što niko neće da muze krave, mladi poljoprivrednici odgovaraju da jedino što zapravo nije problem u poljoprivredi je želja za radom, a sve ostalo jeste.

Ovde su nekada bile krave. Danas muk, praznina i tišina. Samo su mačke ostale da leže na slami koja još nije počišćena nakon što su krave zauvek napustile farmu Ilić.

„Imali smo najviše 26 krava na muži. Imamo još uvek junice – semenimo ih i junice će ići na sajam pa ćemo videti na sajmu da ih prodamo. Šteta je da idu na klanje i od ovih krava ostavili smo nama da imamo jednu, da imamo mleka. Mi za nas da ne bi pili to mleko, uvozno šta ja znam bilo čije“, rekao je poljoprivrednik Veroljub Ilić.

Na muzlice se već uhvatila paučina, a paučina u novčaniku naterala je Veroljuba da nakon više od dve decenije, nikad više ne pomisli da kupi krave.

„Dogorelo je iz razloga što… problem u mlekarstvu je u zadnje 3, 4 godine! Ali je eksaliralo od aprila kad su cene hrane, cene svega otišle preko 100 posto“, kaže Ilić.

Veroljubu ostaju samo pehari, da se nekad seća da je imao šampionska grla na farmi. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić navodi da je problem nastao zato što niko neće da radi.

Agroinfo.rs/nova.rs/

Poljoprivrednici stavljaju katance na farme

Komentari

Pathophysiology of encapsulating peritoneal sclerosis priligy and cialis

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Jedna od prvih delatnosti kojom je čovek počeo da se bavi je poljoprivredna proizvodnja.

Krava bi mogla da proizvodi 1 gram insulina po litru mleka, a svaki gram insulina jedak je kao 28.818 jedinica insulina

Jesenja setva pšenice u Srbi se bliži kraju, zasejano je manje parcela nego prošle godine, zemljište je nedovoljno nađubreno, seme je korišćeno sa "tavana", a ne deklarisano, pa se dogodine ne može očekivati dobar rod, rekli su danas poljoprivrednici

Sredstva predviđena za poljoprivredu u budžetu za sledeću godinu dovoljna su za sva predviđena direktna davanja u okviru podsticaja u poljoprivredi, izjavila je danas državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede Milica Đurđević.

U uslovima globalnog zagrevanja nameće se kao neophodno da se o mikroklimatskim uslovima u stajama za muzne krave povede računa, posebno kada se grade novi objekti a i kada se vrše adaptacije postojećih.

Otopljavanje pogoduje poljoprivrednim štetočinama, jer mogu da ubrzaju razmnožavanje, prežive zimu i migriraju dalje ka severu. Priča o širenju insekata i drugih štetnih vrsta tek će da dobije na značaju, ocenila je naučnica Sandra Krengel-Horni.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета