Najlepša jezera za pecanje u Srbiji. Fantastična kombinacija dobrog ulova i predivne prirode!

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Srpski ribolovci ne mogu da se usaglase oko toga gde je najbolje pecati i koja su to najlepša mesta u Srbiji za pecanje.

 Svako voli da ima svoju oazu mira i svoje omiljeno mesto za pecanje. Najbolje mesto za pecanje je uvek ono gde se ribolovac oseća prijatno i opušteno i gde mu atmosfera u potpunosti odgovara. A pojedini uvek navode svoja omiljena mesta upravo ona gde su imali dobar ulov, a uglavnom je reč o rekama, potocima i jezerima širom Srbije.

 Sa privrednim ribolovom je drugačije, jer je privredni ribolov u Srbiji dozvoljen samo na tri reke i to na Savi, Tisi i Dunavu,zato ćemo ovde pričati o ribolovu iz hobija ili sporta.

Među najomiljenijim jezerima ribolovaca jesu Belocrkvanska jezera. Ona su izolovana i imaju mirne uvale, a među njima se izdvaja Šaransko jezero. Za ribolovce je kao stvoreno jezero Ludiš koje se nalazi na samom severu Srbije i to pored Palićkog jezera. Za pecaroše odlično mesto je i deo jezera Palić. 

Pecaroši na zapadu Srbije najviše vole Drinu. A tu sui  jezera Perućac i Zaovine. Takođe, pritoke reke Drine sa planine Tare imaju veoma čistu vodu i u njima se love šaran, lipljan, mrena, potočna pastrmka, mladica i som. Slična priča je i sa rekama Uvac i Lim u okolini Nove Varoši, a oaze mira i idealna mesta za ribolov jesu i na Zlatarskom jezeru, Potpećkom i Radoinjskom jezeru. Iskusni ribolovci znaju na stotine mesta duž naše najveće reke gde može da se uhvati dobar ulov. Svakako, najpoznatija mesta su Dunavsko jezero kod Golupca i Srebrno jezero, a za sve one koji vole da pecaju iz čamca avanturu im pruža Đerdapska klisura.

Peca se i u Centralnoj Srbiji, a među najpopularnijim terenima su Morava i njene pritoke. Kod Aranđelovca se nalazi selo Garaši koje obiluje ribom. Bovansko, Zavojsko jezero, jezero Sovinac kod Zaječara, ali i jezero Veliki Zaton kod Majdapeka i Vlasinsko jezero privlače ribolovce širom Srbije.

Ribolovac kada zna gde ribu da čeka i kada ume da je čeka,  nikada praznih ruku ne ode kući.

Izvor:asinfo.

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Novosadski sajam je odlučio da se ipak održi najznačajnija manifestracija koju ova kuća organizuje – Poljoprivredni sajam.

Сваке године све је мање воде на Власинском језеру, али овог лета је то драстично видљиво јер се обала повећала за готово 5 метара, колико се спустио и ниво воде у самом језеру.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета