Koje sve blagodeti ima PIRINČANA VODA na vaš organizam

Foto: pixabay.com

Foto: pixabay.com

Treba konzumirati pirinčanu vodu i olakšati život svom telu i umu.

Preporučuje se upotreba belog pirinča, jer smeđi pirinač pri kuvanju ne oslobađa tako korisne supstance. Upotreba pirinčane vode pomaže u regulisanju telesne temperature, stimuliše proizvodnju mleka kod dojilja, ublažava iritacije kože.

Blagodeti koje nam nudi pirinčana voda su:

Za zdravu kosu: Pored svega navedenog, pirinčana voda ima brojne pogodnosti za vašu kosu. Godinama se koristi kao šampon i regenerator. Razlika je samo u jednoj stvari, pirinčana voda ne sadrži hemikalije. Sadrži inozitol koji poboljšava elastičnost kose i sprečava oštećenja, a takođe pomaže jačanju kose iz korena.

Prirodni lek protiv dijareje: Pirinčana voda je jedan od najboljih lekova protiv dijareje, kako za decu tako i za odrasle. Kada su u pitanju deca, studije pokazuju da je pirinčana voda vrlo efikasan lek protiv dijareje jer smanjuje  učestalost stolice. Takođe, ovaj napitak je vrlo uspešan u regulisanju telesne temperature. 

Opušta um i telo: Među brojnim zdravstvenim koristima pirinčane vode, jedno je i opuštanje uma i tela. Sve što treba da uradite je da dodate malo ove vode u vašu kupku i ostanete u toj vodi nekoliko minuta. 

Priprema ove vode je veoma jednostavna. Sve što treba da učinite je da skuvate tri kašike pirinča u dve šolje vode. Ostavite vodu da vri 20 do 30 minuta i nemojte dodavati so ili ulje. Kada voda postane mlečno bela, procedite je, ostavite da se ohladi i popijte je.

Agroinfo.rs

Koje sve blagodeti ima PIRINČANA VODA na vaš organizam

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Republička direkcija za robne rezerve oglasila je prikupljanje pismenih ponuda za razmenu belog i šarenog pasulja kao i belog glaziranog pirinča za odgovarajuću količinu pasulja i pirinča iz poslednjeg mogućeg roda, radi obnavljanja postojećih zaliha.

Ukoliko niste znali,pored belog postoji i crni pirinač, a jedna legenda kaže da je u staroj Kini ova vrsta jela bila toliko dragocena da su smeli da je konzumiraju samo pripadnici kraljevske porodice.

Kineska medijska grupa objavila je da je rod hibridne sorte pirinča koji rađa dva puta godišnje u Kini dostigao novi rekord.

Redovno konzumirate pirinač, to će vas sačuvati od mnogih hroničnih bolesti, a i značajno ćete poboljšati spoljašnji izgled.

Riža je uvek poželjna namirnica bez obzira na to koje je godišnje doba, ali istraživanja pokazuju da što češće ili, još bolje, uvek treba jesti integralnu odnosnu smeđu rižu.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета