MOĆNI PREČIŠĆIVAČ IZ PRIRODE: Koristite ovu biljku da izbacite štetne materije iz vode koju pijete!

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Ukoliko sumnjate na ispravnost i čistotu vode koju pijete, savetujemo vam da uradite ovaj jednostavan trik sa biljkom koja će vašu vodu pročistiti tako da ćete moći bez problema da je koristite.

Voda je u današnje vreme vrlo zagađena i puna primesa koje mogu štetno uticati na naše zdravlje ukoliko je ne kontrolišemo povremeno. Cevi u gradskim vodovodima su najčešće vrlo stare, pa se u vodi mogu naći brojne štetne materije poput bikarbonata, fluorida, bakra, nitrata, žive, aluminijuma, hlora koji se koriti za prečišćavanje, ali po svojoj prirodi nije zdrav. Osim gradske, i voda u seoskim bunarima zna da bude vrlo zaprljana sa brojnim primesama.

Kada se nađemo u ovakvoj situaciji, obično pribegavamo ili kupovini flaširane vode, ili prečišćavanju vode sa česme pomoću različitih filtera, bokala i drugih aparata. Međutim, za ovaj proces postoji jedna zdravija alternativa koja podrazumeva korišćenje jedne biljne vrste koja će pomoći u prečišćavanju najvaznijeg pića. Radi se o korijanderu.

Prirodni prečišćivač vode

Korijander je biljka koja izgledom podseća na peršun, ali je mnogo intenzivnijeg ukusa. Vrlo je lekovita, a kada je u pitanju prečišćavanje vode, ima i sposobnost da za sebe vezuje štetne materije, otrovne hemikalije, pa čak i teške metale. Kada se korijander nađe u zagađenoj vodi, kontaminirane čestice se za nju 'lepe' i tako ih manje ostaje u vodi kada se biljka iznje izvadi. Ovakav način prečišćavanja vode je uobičajena praksa u nekim zaostalim krajevima sveta gde stanovništvo nema mogućnost da konzumira već čistu vodu.

Evo kako da prečistite vodu pomoću korijandera

Proces prečišćavanja je vrlo jednostavan. U odgovarajućí sud sipajte oko 2l vode i u nju dodajte jednu šaku korijandera. Kada je odstojao u vodi oko jednog sata, izvadite ga i dobićete pročišćenu vodu koja neće biti idealno čista, ali će svakako biti mnogo čistija za piće nego sto je bila pre toga. Ovaj jednostavan trik možete stalno praktikovati kako biste bili sigurni da u organizam unosite prečišćenu vodu.

Još o lekovitosti korijandera pronađite OVDE.

Agroinfo.rs

MOĆNI PREČIŠĆIVAČ IZ PRIRODE: Koristite ovu biljku da izbacite štetne materije iz vode koju pijete!

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Sa hladnijim vremenom dolaze i prehlade, a ova tri sirupa koja se lako prave ća vam pomoći da se sa njom lakše izborite.

Prženu hranu lekari i nutricionisti ne preporučuju, ali postoji nekoliko trikova koje možete iskoristiti kako bi vaš obrok bio zdraviji.

Predstavljamo vam jednostavan napitak od samo dva sastojka koja već imate u svojoj kuhinji, a koji će vam pomoći da se za kratko vreme rešite cigareta.

Voće i povrće je izuzetno važno za dobro zdravlje, ali postoje vrste koje nikako ne bi trebalo konzumirati, jer značajno mogu naštetiti imunitetu.

Ovas je jedna od najzdravijih žitarica i mnogi koriste ovsenu kašu da bi na zdrav način započeli dan. Međutim, da li je to zaista tako?

Stiže nam sezona slava, a pred nama su i drugi brojni praznici, pa se može desiti da preteramo sa alkoholom. U tom slučaju, napravite napitak koji će vas potpuno oporaviti za samo par sati.

  • Најновије
  • Најчитаније

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета