PRIRODNIM sredstvima rešite se MRAVA zauvek

Foto:pixabay

Foto:pixabay

Saznajte kako se malih dosadnjakovića možete rešiti uz pomoć prirodnih sredstava

 Leto je godišnje doba kada nam borba s mravima uzrokuje najveće glavobolje. 

1. Kuhinjska so

Nekoliko kašičica kuhinjske soli pomešajte s vrelom vodom. Ohlađenu tečnost ulijte u bocu s raspršivačem. Zatim poprskajte sva mesta na kojima se mravi okupljaju i kroz koja ulaze u stan ili kuću. Slana površina zaustavit će ih na njihovom putu.

2. Kreda

Komadiće krede isitnite i posipajte po pukotinama uz rubove zida – omiljenim skrovištima tih dosadnih životinjica.

3. Cimet u prahu

Staze po kojima se mravi kreću pospite obilno cimetom. Za nekoliko sati kolone bi trebale napustiti to mesto jer mravi ne podnose intenzivan miris cimeta.

4. Borna kiselina

Pomešajte tri kašičice borne kiseline i tri kašičice šećera u 2 dl tople vode. Namočite komadiće vate u ovu tečnost i stavite ih na mesta gde se skupljaju mravi. Šećer će ih privući, a borna kiselina uništiti.5. Citrusi

Ne trebaju vam opasni industrijski insekticidi da biste se odbranili od mrava. Pomoći će vam citrusi koje mravi ne vole. Njihova okupljališta poprskajte limunovim sokom. Mravi ne podnose kiselinu

PRIRODNIM sredstvima rešite se MRAVA zauvek

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Dolaskom jeseni stižu i hladniji dani koji donose i češće prehlade. Zato pripremite svoj organizam na vreme, savetujemo vam nekoliko zdravih jesenjih namirnica koje mogu da pomognu u jačanju imuniteta.

Preterano konzumiranje šećera može dovesti do brojnih problema sa zdravljem. Naučite kako da kontrolišete potrebu za slatkim namirnicama pomoću nekoliko prirodnih proizvoda.

Iako ih često pamtimo kao vredne i važne za šumu, oni su u ovom slučaju nepoželjni i mogu napraviti veliku štetu u zaštićenom prostoru za uzgajanje biljaka. Vrlo je važno primetiti na vreme pojavu štetočina i rešiti ih se na efikasan način.

Mravi u plasteniku su noćna mora za proizvođače. Mogu da unište i do 70 odsto roda u zaštićenom prostoru, a najviše su zastupljeni oni crni jer ih privlači obilje hrane i odlični uslovi za život. U nastavku teksta saznajte kako da ih se rešite na prirodan način!

Kako se rešiti mrava u stanovima i kućama i zašto vam dolaze u vaše domove. Često mravi ,,navrate" iz komšiluka.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета