SUPA IZ KESICE: Loša alternativa ili ipak nešto drugo

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Supa ili čorba su bitan deo obroka. Međutim, vreme u kome živimo dovelo je do toga da ne stižemo uvek dovoljno da se posvetimo kuvanju, a samim tim ni svom zdravlju.

Kada želimo da pojedemo nešto "na kašiku", ništa lakše nego da skuvamo supu iz kesice. Međutim, da li je ona uopšte zdrava i šta može doneti našem otganizmu?

U trgovinama možete naći različite vrste supa, od onih sa rezancima, komadićima mesa, krem supe, pa do onih sa knedlama. Instant supe su česta tema, pa iako imaju i negativne karakterisitke, postoje i dobre strane ovog jela.

Sastav supe, istina, nije zdrav i dobar po ljudsko zdravlje. U njima se nalazi dosta soli, ugljenih hidrata jer su rezanca napravljena od belog brašna, te hidrogenizovane biljne masti i pojačivači ukusa. Te transmasti predstavljaju glavnog krivca za veći rizik od metaboličkog sidnroma kod žena, dok visoka koncentracija soli i šećera može oštetiti ćelije i pospešiti zapaljenske procese u organizmu.

Naravno, ovakvi slučajevi se registruju kod onih koji supu jedu dva ili više puta nedeljno, a u naročitom riziku su žene.

Ako govorimo o povremenoj konzumaciji supe iz kesice, ona može biti vrlokorisna, naročito kod osoba koje pate od prehlade i povišene telesne temperature, povraćaju ili imaju dijareju, jer se njima nadoknađuju izgubljeni elektroliti. Osim toga, povremeno konzumiranje kod zdravih osoba takođe može dovesti do nadoknađivanja eventualno izgubljenih elektrolita.

Agroinfo.rs

SUPA IZ KESICE: Loša alternativa ili ipak nešto drugo

Komentari

buy cialis pills In 1960, doxorubicin DOX was isolated from Streptomyces peucetius

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Dijeta koja je razvijena za regulisanje visokog pritiska, masnoće i šećera u krvi već godinama važi za jednu od najzdravijih i preporučuje se i ljudima koji jednostavno žele da smršaju bez velikih promena u načinu ishrane.

Sredstva za čišćenje znaju često da budu jaka, iritirajuća ili potpuno neefikasna. Evo recepta za domaći sprej za čišćenje svih nečistoća po kući.

Mnogo je recepata za zdrave smutije i napitke koji nam daju snagu i vitalnost, a čuvena glumica Žaklin Smit, zvezda "Čarlijevih anđela" je otkrila recept za svoj "čarobni napitak".

Plakanje i iritacija očiju dok sečete luk će od sada biti prošlost jer ovaj trik zaista funkcioniše.

Deca bi sa pet godina trebalo da znaju mnoge korisne stvari koje se posebno tiču njihove svakodnevne bezbednosti.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета