NAJLEPŠE SELO NA SVETU JE U ZAPADNOJ SRBIJI: Mokra Gora pobedila na prestižnom takmičenju

Foto: Youtube/Printscreen

Foto: Youtube/Printscreen

Mokra Gora je proglašena za najbolje turističko selo na svetu na jučerašnjem zasedanju Generalne skupštine Svetske turističke organizacije Ujedinjenih nacija u Madridu (UNWTO).

Mokra Gora je izabrana između više od 170 aplikacija iz 75 zemalja sveta, što jasno pokazuje izuzetne vrednosti i turistički potencijal ovog kraja. Ovo priznanje doprineće još boljem razvoju ruralnog turizma Mokre Gore kroz očuvanje prirodnih i kulturnih vrednosti i raznolikosti.

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić je ovom prilikom istakla da je Mokra Gora sa razlogom proglašena za jedno od najboljih turističkih sela 2021. godine u svetu, navodeći da je Svetska turistička organizacija prepoznala ovo selo kao izuzetan primer ruralne destinacije sa ogromnim potencijalom za unapređenje seoskog turizma.

Ovaj kraj zbog jedinstvene Šarganske osmice i grada Mećavnik - Drvengrad predstavlja pravu atrakciju ZapadneSrbije koju godišnje poseti veliki broj turista iz celog sveta.

U konkurenciji za najbolje selo pored Mokre Gore su bila još dva srpska sela, Tršić i Gostilje.

Agroinfo.rs

NAJLEPŠE SELO NA SVETU JE U ZAPADNOJ SRBIJI: Mokra Gora pobedila na prestižnom takmičenju

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

U okviru Mere 7 IPARD programa - Diverzifikacija poljoprivrednih gazdinstava i razvoj poslovanja, Uprava za agrarna plaćanja je objavila rang listu zahteva za odobrenje projekata za seoski turizam u drugom IPARD javnom pozivu.

Radi uvođenja širokopojasnog interneta u rualnim sredinama, Srbija planira da uzme zajam od 100 miliona evra kod Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Lokalne samouprave od 11. januara do 1. februara 2022. godine mogu Upravi za agrarna plaćanja predati zahteve za podsticaje za investicije za unapređenje i razvoj javne infrastrukture.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Vlade Republike Srbije raspisalo je dva konkursa za pomoć razvoju turizma u 2022. godini – konkurs za dodelu dotacija namenjenih za projekte razvoja turizma i konkurs za dodelu subvencija i transfera namenjenih za projekte razvoja turizma.

Pandemija koronavirusa dovela je do toga da se odmor na srpskim selima produžio sa dva i po na sedam dana uproseku, dok su pojedini voleli da ostaju i po čitav mesec. Sve je to značajno za razvoj ruralnog turizma naše zemlje.

  • Најновије
  • Најчитаније

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета