CAKE ZA SAVRŠENU ČORBU ILI SUPU: Ovim trikovima se služe kuvari

Foto:unsplash.com

Foto:unsplash.com

Da biste napravili savršenu supu ili čorbu, neodoljivog ukusa, potrebna su vam 3 sastojka.

Sremanje supe ili čorbe čini se kao veoma jednostavan proces za koji ne trebaju posebne veštine. Međutim, nije baš tako. Često se pitamo koji je tajni sastojak ukusnih supa koje pripremaju naše bake, a tajna je zapravo u 3 jednostavna trika.

Iskoristite ostatke

Iako ponekad deluju nespojivo, ostaci nekih drugih jela mogu biti tajni sastojak koji pravi razliku i čini vašu čorbu najukusnijom mogućom. Tako Frenk Palermo, vlasnik poznatog njujorškog restorana Claws Seafood Market čuva masnoću od slanine za svoju verovali ili ne  supu od školjki! Možda nije najzdravija, ali daje onaj dimljeni bogati ukus koji će je izdvojiti — ističe on i objašnjava da ovu masnoću upotrebljava umesto maslaca i ulja.

Sačuvajte kosti

To se posebno odnosi na koske i hrskavicu. Najbolje je da ih kuvate dugo i na tihoj vatri, a mnogi kuvari preporučuju da se kosti i ostaci mesa najpre propeku u rerni kako bi došlo do reakcije koja će pojačati i promeniti ukus. Ovo je zapravo jedan od najvažnijih koraka koji supu ili čorbu čine posebnim, dajući im jedinstven ukus, ali i vitamine.

Obavezno dodajte kiselinu

Najčešće se preporučuje sirće, ali mnogi kuvari vole da koriste sok od citrusa, pastu od paradajza ili čak vino ili pivo. Na taj način se ukus pojačava, a preporučuje se da kiseli sastojak doda pred kraj kuvanja ili neposredno pre posluživanja.

Još jedan koristan trik je rendanje korice pomorandže jer će ona istaći slatkoću povrća i suzbiti masan ukus mesa.

Agroinfo.rs/stil

CAKE ZA SAVRŠENU ČORBU ILI SUPU: Ovim trikovima se služe kuvari

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Postoje mnogi recepti za mršavljenje, a jedan od njih je i ova supa koja će vam zasigurno pomoći da se rešite viška kilograma. Najvažnije je da je konzumirate onda kada ste sigurno kod kuće.

Ova čorba se jednostavno priprema, puna je vitamina i minerala i daće vašem organizmu potrebnu energiju! U nastavku saznajte kako da je napravite.

Ne moramo da spominjemo trenutnu situaciju i da je ovo trenutak kada organizmu treba obezbediti puno vitamina, minerala i antioksidanasa.

Kompanija Givaudan, poznati kreator aroma i mirisa, otkrila je u svom inovacionom centru blizu Ciriha novu biljnu zamenu za meso na bazi proteina graška, piše Rojters

Najčešće se ne zna da dženarika sadrži za organizam izuzetno povoljan odnos organskih kiselina jabučne, limunske, vinske, oksalne, taninske obiluje voćnim šećerima, vitaminima A, B grupe i C. Naše je da iskoristimo ovaj dar prirode!

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета