HRSKAV, SOČAN, NEODOLJIV: Šaran pržen na svinjskoj masti sa OVIM dodacima je zaista POSEBAN

Foto: Youtube/Printscreen

Foto: Youtube/Printscreen

Ribu treba često jesti, ne samo kada je post. Ovaj recept za prženog šarana je nešto zaista posebno. Pripremićete ga lako i brzo, a poseban ukus ribi će dati svinjska mast.

Osim genijalnog ukusa, svinjska mast je bolja od ulja jer je riba manje upija. Jedino što vam može smetati jeste miris ribe u kući nakon prženja, pa preporučujemo da to obavite napolju ako imate uslova.

Potreban vam je šaran (1-2 kilograma), 3-4 kašike pšeničnog i isto toliko kukuruznog brašna, so i biber, 1 kašika slatke aleve paprike i svinjska mast za prženje.

Ribu najpre isecite na šnicle debljine 2 cm, posolite, pobiberite i sasvim malo poprašite ribljim dodatkom iz kesice. Zatim izmešajte pola-pola kukuruzno i pšenično brašno, dodajte alevu papriku, sve lepo sjedinite pa parčad uvaljajte u ovu smesu. Pržite na laganoj vatri, u punoj masnoći oko 10 minuta. Okrećite kako ne bi zagorela, a pred kraj možete pojačati vatru da zlatna korica bude još hrskavija, piše nova.rs.

Na kraju ribu izvadite na ubrus da upije višak masnoće, pa poslužite uz neki povrćni prilog. Ukoliko volite, napravite i marinadu sa belim lukom, a nezaobilazan je i limun koji možete nacediti preko ribe i tako ćete dobiti još lepši ukus.

Prijatno!

Agroinfo.rs

 

HRSKAV, SOČAN, NEODOLJIV: Šaran pržen na svinjskoj masti sa OVIM dodacima je zaista POSEBAN

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Krem čorba od karfiola je prava stvar za okrepljenje organizma i predah od mesa. Pravi se lako i brzo i obožavaće je cela porodica.

Nije baš svaka vrsta ribe zdrava kao što većina misli. Neke su posebno rizične za trudnice, decu, ali i odrasle ljude.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета