IDEALNE ZA POSNI RUČAK: Povrćne pljeskavice koje ćete obožavati!

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Ove pljeskavice možete uvek praviti, a idealne su u danima posta. Poslužite ih same kao zaseban obrok ili kao dodatak jelu.

Danas je Krstovdan koji se obavezno posti, pa je recept za posne pljeskavice idealan ako niste smislili šta praviti za ručak. Bogate su povrćem, a jednom kada ih spremite, uvek ćete im se rado vraćati.

Mogu se pržiti na ulju ili peći u rerni i tako biti odličan obrok i za sve one koji poste na vodi.

Potrebno vam je 200 grama sojinih ljuspica, 3 kašike brašna, 50g semena lana, 150 grama prezli, 1 glavica crnog luka, 2 šargarepe, 1 krompir, 2 čena belog luka, pola kesice praška za pecivo, pola kašičice soli i isto toliko bobera, ulje za prženje i začini po ukusu.

Sojine ljuspice potopite u vodu da nabubre, a u drugu činiju sa vodom sipajte 50 grama lanenog semena i ostavite pola sata da bi takođe nabubrilo. Izrendajte krompir, šargarepu i crni luk na krupnije u jednu posudu, a potom usitnite beli luk pa dodajte u istu činiju. Ljuspice ocedite od vode, dodajte u činiju sa povrćem, pa dodajte brašno, prašak za pecivo i začine po želji. Na kraju dodajte i semenke lana. Vodu u kojoj je bio lan, nakon što se od stajanja želirala, dodajte u smesu sa povrćem, te sve lepo izmešajte da se sjedini, preporučuje Telegraf.

Rukama oblikujte male pljeskavice, pržite ih na ulju ili pecite u rerni ako postite na vodi. Pljeskavice poslužite uz salatu ili neki posni sos.

Prijatno!

Agroinfo.rs

IDEALNE ZA POSNI RUČAK: Povrćne pljeskavice koje ćete obožavati!

Komentari

Inflammation See ANTI INFLAMMATORY best female viagra Risk considerations by organ system

64 hot flashes per day, 4 red viagra 200mg pakistan

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Pravoslavni vernici, čija crkva poštuje stari julijanski kalendar, Božić, rođenje Isusa Hrista, proslavljaju 7. januara. Prethodi mu božićni post, koji traje od 28. novembra do 6. januara.

Krem čorba od karfiola je prava stvar za okrepljenje organizma i predah od mesa. Pravi se lako i brzo i obožavaće je cela porodica.

Ručak ne mora uvek da bude komplikovan za pripremanje i skup. Ovaj je pravi primer zato.

Piletina u sosu sa pečurkama je nešto što ne može da dosadi, a ovaj recept je posebno jednostavan, pa će uspeti i onima koji nisu preterano vešti u kuhinji.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета