Najstariji recept za česnicu meku kao DUŠA!

Foto:Printscreen/youtube

Foto:Printscreen/youtube

Bliži nam se Božić, najradosniji hrišćanski praznik na koji se po tradicionalnim običajima priprema česnica koja je jedan od glavnih simbola ovog praznika. Naša redakcija vam je pripremila jedan stari recept za česnicu.

Česnica se, u zavisnosti od kraja Srbije, najčešće mesi ujutu i u nju se obavezno stavlja novčić, dok neko praktikuje da stavi i zrno kukuruza, pšenice, parče badnjaka i slično. Veruje se da će onaj koji pronađe novčić cele godine imati najviše para i sreće.

Kada je u pitanju recept za česnicu, on se takođe razlikuje od kraja do kraja zemlje, a mi vam predstavljamo najstariji, onaj koji su koristile naše bake. Česnica se mesi na Badnje veče ili na Božićno jutro i najčešće jede za doručak kada se porodica okupi za trpezom.

Za nju vam je potrebno 2 jajeta, pola litre mleka, kvasac, 1 kilogram brašna, malo soli.

Priprema

U malo mlakog mleka rastopiti kvasac. Dodati jedno umućeno jaje. Posoliti i mešati uz postepeno dodavanje brašna i dolivanje preostalog mlakog mleka da bi se dobilo glatko testo. Nakon što se testo dobro izmesi, pokrijte ga čistom krpom i ostavite da naraste. Kad počne da narasta, izručite ga na dasku za mešenje i blago premesite. Testo za česnicu ne treba da naraste potpuno. Oblikujte ga kao pogaču i ubacite novčić i ostale predmete koje ste pripremili. Česnicu pecite u podmazanom plehu ili koristite papir za pečenje, piše kurir.rs.

Što se tiče ukrašavanja, imate potpunu slobodu. Česnicu možete premazati jjetom, ukrasiti badnjakom ili ukrasima koje možete napraviti od testa, ali bez kvasca kako bi zadržali svoj pravi oblik.

Najstariji recept za česnicu meku kao DUŠA!

Komentari

cialis super active Taken together, there may be a connection between BPA and thyroid nodules or cancer, but further investigations are required to correlate BPA and thyroid carcinogenesis

cialis pills In premenopausal women with metastatic breast cancer, Tamoplex tamoxifen citrate is an alternative to oophorectomy or ovarian irradiation

propecia 1 mg A decrease in crown like structures was also noted in non tumor bearing mammary tissue

We used the following three preferred terms PT to match SJS and TEN SJS PT10042033, oculomucocutaneous syndrome PT10030081, and TEN PT10044223 levitra uso recreativo Am J Epidemiol 1999; 150 476 81

propecia walgreens Over survival

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

I dok se veliki broj domaćina sprema da se sutra ujutru uputi put šume kako bi pred kuću deoneli Banjak, ovaj simbol Badnjeg dana i Božića zauzeo je pijačne tezge, delove ulica, a prodaje se i u prodavnicama.

Praznici se bliže, pa tako i interesovanje za nabavku jelki. Ima onih koji daju prednost prirodnim u odnosu na plastične jelke, a savet je da nabave onu sa busenom koju će nakon praznika moći da posade.

Pravoslavni vernici danas slave najradosniji hrišćanski praznik, Vaskrs, kada je Gospod Isus Hristos ustao iz mrtvih i "smrću smrt pobedio".

Danas se slave Svetih 40 mučenika, praznik u narodu poznatiji kao Mladenci koje prema tradiciji praznuju svi parovi koji su brak sklopili prethodne godine.

Evo predloga za jednu fenomenalnu pogaču kojoj ćete se uvek vraćati i koju će svi obožavati!

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета