NAPRAVITE IH KAO PROFESIONALAC: Ukusne i zdrave pihtije kao deo svake trpeze!

Foto: Youtube/Printscreen

Foto: Youtube/Printscreen

Pihitje su poznati tradicionalni specijalitet. Vrlo su zdrave za organizam, a uz ovaj recept ćete naučiti da ih jednostano pravite i uvek u njima uživate.

Pihtije su neizostavni deo svake slavske trpeze, a zimsko vreme je svakako idealno da ih pripremite i u njima uživate.

Iako za pihtije postoje brojni recepti, pa neko voli drhtavije, neko sa više mesa, evo proverenog recepta koji preporučuje Telegraf.rs.

Potrebna vam je dimljena svinjska kolenica, 2 sveže i dve dimljene svinjske nogice, 500 gr junećeg ribića, 2 lista lorbera, velika glavica belog luka, pola kesice bibera u zrnu, voda i so.

Operite kolenicu i nogice i stavite ih u lonac sa ribićem. Dodajte biber, lorber, pa nalijte vodom i kuvajte na tihoj vatri dok meso ne omekša i počne da se odvaja od kostiju.

Kada je meso kuvano, procedite tečnost pa sipajte u dublji sud da provri.

Za to vreme meso i kožicu iseckajte i isitnite, pa poređajte po dnu posude u kojoj će biti pihtije. Zatim uzmite malo tečnosti u kašiku i proverite da li se lepi za prste. Ako se smesa lepi, to je odlično za čvrste pihtije. Ako ipak volite mekše, dodajte još malo vode i pustite da provri.

Potom u tečnost dodajte sitno seckani beli luk i soli po ukusu. Promešajte pa sipajte preko mesa. Ostavite da se ohladi, a naon toga ubacite pihtije u frižider da se što bolje stegnu.

Prijatno!

Agroinfo.rs

NAPRAVITE IH KAO PROFESIONALAC: Ukusne i zdrave pihtije kao deo svake trpeze!

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Prema podacima Državne revizorske institucije, u Srbiji se najčešće falsifikuju med, kafa, sok, čokolada, rakija, crni hleb i sir, a s obzirom na to da su to osnovne životne namirnice koje se svakodnevno koriste, ova institucija je predložila usvajanje termina "prevare sa hranom" i usklađivanje sa postojećim zakonskim okvirom o zaštiti potrošača.

Profesor Erik Milston je otkrio neverovatne činjenice o tome ko finansira razne evropske studije

Kako bi izbegle prskanje ulja većina domaćica poklapa meso prilikom prženja što utiče na teksturu posebno ukoliko pripremate stek.

Krem čorba od karfiola je prava stvar za okrepljenje organizma i predah od mesa. Pravi se lako i brzo i obožavaće je cela porodica.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета