Kako pravilno slomiti kokosov orah i uživati u plodu?

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini.

Zatim lagano udarite rez čekićem, razdvojite kokos na dve polovine i uz pomoć oštrog noža uklonite ukusnu belu unutrašnjost.

Ljuska se može iskoristiti za izradu saksije za kaktus ili nekog drugog ukrasa. Kada birate kokosov orah u prodavnici, morate ga pažljivo pregledati.

Ljuska oraha mora biti netaknuta, bez pukotina, bez tragova tečnosti koja je iscurila i bez izbočina. Kada protresete kokosov orah, trebalo bi da čujete tečnost u njemu.

U suprotnom, ne kupujte orah, jer može biti pokvaren. Iz 1 standardnog kokosovog oraha možete dobiti do 200 mililitara kokosovog mleka (vode).

Druga opcija za razbijanje kokosa je razbijanje čekićem. Ali tajna leži u tome da kokos morate držati u ruci, a zatim udarati čekićem.

Manje je verovatno da ćete udariti prste, posebno ako odaberete veliki kokosov orah. Udarajte ga lagano, ali uporno dok ne počnu da se stvaraju pukotine i mekani deo počne da se odvaja od kore.

Postepeno će se ljuska odvojiti od mekog dela. Pravilno slomljeni kokos zadržava mleko u sebi. Zatim se gornji deo odseče i sok se ispija.

Kokosovo mleko (voda) se ne čuva, već ga treba odmah popiti. Nažalost, kokosovi orasi često pucaju tokom transporta i mleko onda isteče.

Ako se nakon uklanjanja ljuske kokosa njegov mesnati deo teško odvaja od unutrašnje opne, to znači da je orah ubran dok je bio zelen.

Ako je ubran kada je sazreo, njegova unutrašnjost će biti mekana i laka za žvakanje. Možete narendati unutrašnjost kokosa i da koristite brašno za pripremu jela i poslastica.

Izvor:bonapeti.rs

Kako pravilno slomiti kokosov orah i uživati u plodu?

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Krem čorba od karfiola je prava stvar za okrepljenje organizma i predah od mesa. Pravi se lako i brzo i obožavaće je cela porodica.

Piletina u sosu sa pečurkama je nešto što ne može da dosadi, a ovaj recept je posebno jednostavan, pa će uspeti i onima koji nisu preterano vešti u kuhinji.

Ribu treba često jesti, ne samo kada je post. Ovaj recept za prženog šarana je nešto zaista posebno. Pripremićete ga lako i brzo, a poseban ukus ribi će dati svinjska mast.

Biskvit sa jagodama je idealan ako želite da se zasladite i da napravite kolač "na brzaka". Uspeva svakom i uvek ćete mu se rado vraćati.

Carska pita je uvek odlično rešenje ukoliko želite lep i ukusan doručak, večeru ili predjelo za ručak.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета