Foto:pixabay.free

Foto:pixabay.free

Sastojci:

2 komada svinjskog filea (do 500g)
- So i biber po ukusu
- 30g  maslaca
- 1 kašičica gustina
- 1 kašika dižon senfa
- 1 kašika senfa
- 250ml pavlake za kuvanje
- Malo sveže majčine dušice 

Postupak:

Odstraniti masnoću i žilice sa filea pa ga posoliti i pobiberiti po ukusu.

U vatrostalnom tiganju otopiti maslac i zapeći file sa svih strana. Prebaciti tiganj u rernu na 200 stepeni da se meso ispeče (do 20min). Kada se meso ispeklo, izvaditi ga na dasku da odmori do 5 minuta pre sečenja.

U isti tiganj dodati gustin i senfove i zagrejati smesu brzim mešanjem na srednjoj temperaturi. Dodati pavlaku za kuvanje i majčinu dušicu i mešati dok se smesa ne sjedini i blago ne zgusne. Dodati u  sos so i biber i skloniti ga sa ringle. Služiti isečeni file uz sos, njoke i salatu po izboru.

Agroinfo.rs

Svinjski file u sosu od senfa

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

U moru recepata na Internetu, sigurno ste se pitali koji od svih njih je imao najviše pregleda na svetu, jer to uvek može biti dobar pokazatelj da ćete i vi želeti da isprobate nešto tako traženo kod kuće

Radi se o posebnoj metodi kuvanja jaja čiji rezultat je impresivno dugačko jaje koje možete izrezati na kriške. Postupak je jednostavan, a ukućani će biti oduševljeni.

Da li ste nekada jeli smrznutu bananu? Ovi zalogaji zamrznutih banane umočeni u čokoladu su savršeni sa samo 3 sastojka. Pribajte ovaj recept koji je svakog ostavio bez teksta.

Od parike se pravi ono što svi najviše vole da jedu zimi, a to je ajvar. Ali, paprike mogu da se koriste na više načina.

Senf je aromatični namaz koji je vrlo popularan u kuhinjama širom sveta, ali i lekovit. U nastavku saznajte kako ga možete lako pripremiti i u svom domu.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета