Slatki zalogaji smrznute banane umočeni u čokoladu

pixabay.free
Da li ste nekada jeli smrznutu bananu? Ovi zalogaji zamrznutih banane umočeni u čokoladu su savršeni sa samo 3 sastojka. Pribajte ovaj recept koji je svakog ostavio bez teksta.
Sastojci
250 gr mlečne čokolade
2 kašike biljnog ulja
3 srednje zrele banane (ili 2 velike)
Uputstva
Obložite pleh papirom za pečenje. Ostavite na stranu.
U čistu i suvu posudu otpornu na srednju temperaturu dodajte komadiće čokolade i ulje. Postavite posudu na lonac sa ključanjem vode od litar. Kuvajte dok se čokolada ne istopi i postane glatka, povremeno mešajući.
U međuvremenu, brzo isecite banane na kriške tj kolutiće. Kada se čokolada otopi, sklonite sa vatre. Pustite da voda nastavi da ključa.
Dodajte kolutić banane u čokoladu. Koristite viljušku da lagano pomerate bananu i potpuno je prekrijte čokoladom. Podignite bananu i ostružite je o ivicu činije da biste uklonili višak čokolade. Prebacite bananu zajedno sa viljuškom u pripremljen pleh. Laganim pritiskom prsta skinite bananu sa viljuške.
Ponovite sa ostatkom kriške banane. Ako se čokolada ponovo stvrdne, stavite posudu sa čokoladom nazad u lonac sa ključanjem vode. Kuvajte dok se čokolada ponovo ne raspusti.
Prebacite lim za pečenje u zamrzivač i zamrznite najmanje 6 sati.
Poslužite bez odmrzavanja. Uživajte!!!
Slatki zalogaji smrznute banane umočeni u čokoladu
Ostavi komentar
Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.
Повезане вести
Možete ga mazati na palačinke, bakin kolač ili hleb, a kombinacija borovnica i čokolade daje ovom džemu jedinstven ukus.
Žudite za nečim slatkim i slanim? Život i čokolada imaju bolji ukus sa prstohvatom soli. So naglašava slatkoću i potiskuje gorčinu, a istovremeno funkcioniše i kao prirodni pojačivač koji naglašava ukus čokolade
Sočna poslastica za celu porodicu.
U moru recepata na Internetu, sigurno ste se pitali koji od svih njih je imao najviše pregleda na svetu, jer to uvek može biti dobar pokazatelj da ćete i vi želeti da isprobate nešto tako traženo kod kuće
Prema najnovijim naučnim istraživanjima broj insekata se smanjuje zabrinjavajućom brzinom, a potpuni nestanak samo 3 vrste koje su svima poznate imao bi neverovatan uticaj na naš život.
Radi se o posebnoj metodi kuvanja jaja čiji rezultat je impresivno dugačko jaje koje možete izrezati na kriške. Postupak je jednostavan, a ukućani će biti oduševljeni.
- Најновије
- Најчитаније
Komentari