UKISELJENA JAJA SA CVEKLOM specijalitet jednostavno za pripremu

Foto:Printscreen

Foto:Printscreen

- 6 tvrdo kuvanih jaja

- 1/2 tegle pasterizovane cvekle (sok i cvekla)

- 120 ml sirćeta

- 150 ml vode

- 60 g šećera

- začini po želji (mirođija, so, biber, beli luk…)

Za punjenje:

žumanca od ukiseljenih jaja

100 g krem sira

3 kašike majoneza

1 kašičica senfa

1 kašika soka od limuna

so i biber po ukusu

1 kašika seckanog svežeg vlašca

Priprema:

Jaja skuvajte, ohladite i oljuštite pa stavite u čistu teglu. Vodite računa da tegla treba da bude malo veća zbog cvekle i tečnosti koju treba da dodate, ali jaja ipak treba da budu potpuno prekirivena tečnošću.Teglu možete zameniti i odgovarajućom plastičnom kutijom sa poklopcem.

U šerpu stavite cveklu, sirće, vodu i šećer. Dodajte začine ukoliko želite i pustite da provri, da se šećer otopi. Sklonite sa vatre, procedite, ohladite na sobnu temperaturu i dodajte jajima.

Ne morate cediti ukoliko želite da iskoristite i samu cveklu. Meni je bilo zgodnije bez nje zbog veličine tegle. Zatvorite teglu i ostavite u frižider na minimum nekoliko sati, a najbolje je preko noći. Ukiseljena jaja mogu stajati nekoliko dana u frižideru.

Agroinfo.rs

UKISELJENA JAJA SA CVEKLOM specijalitet jednostavno za pripremu

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Odrežite dno lubenice da bi stajala stabilno, a zatim je prepolovite kako je pokazano u videu, otprilike nešto iznad polovine. Potom kašikom izvadite meso lubenice

Za ovaj fenomenalni specijalitet vam ne trebaju posebne kulinarske veštine, a ukus će vas prosto oduševiti!

Ako nikada niste probali da napravite suve punjene paprike, evo idealnog trenutka. Ovaj recept je idealan bez obzira da li su one posne ili mrsne i uvek ćete im se rado vraćati!

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета